Žoao Fonseka, foto: EPA-EFE/MAX CAVALLARI

Žoao Fonseka, mlada brazilska teniska nada, ima velike ambicije u godinama koje dolaze, a uzori su mu Janik Siner i Karlos Alkaraz.

Iako je trenutno tek 157. teniser sveta, Fonseka ima tek 18 godina, a već je uspeo da skrene pažnju na sebe.

Nedavno je Brazilac osvojio svoj prvi čelendžer, pošto je trijumfovao u Leksingtonu, a igrao je ranije i četvrtfinale turnira u Rio de Žaneiru (serija 500).

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su i Alkaraz i Siner veoma mladi došli na najveću scenu i ušli u sam vrh svetskog tenisa, Fonseka se nada da nešto slično može da napravi.

„Gledam rivalstvo Alkaraza i Sinera i tu želim da budem. Želim da budem kao oni i želim da osvajam grend slemove“, rekao je Fonseka u intervju za „Clay tenis“.

Žoao Fonseka, foto: EPA-EFE/MAX CAVALLARI

Idol mu je i Rodžer Federer, kojeg je pratio od malih nogu.

„Federer mi je idol od malih nogu. Oduvek sam uživao gledajući njegove mečeve, njegov klasičan, lagan i elegantan stil. Voleo bih da mi ispriča svoje priče, kako bi znao šta da radim u najtežim trenucima“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nada se upoznavanju sa Federerom.

„On je veoma talentovan, ali mnogi ljudi kažu da nije baš bio posvećen u mladosti. Voleo bih da to čujem od njega, jer bi on mogao da me nauči mnogo toga. Da mogu da razgovaram sa njim, pokušao bih najviše da izvučem iz njega“, podvukao je Fonseka.

Fonseka je nedavno otkazao odlazak na koledž i odmah se posvetio karijeri profesionalnog tenisera.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar