Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Žo-Vilfrid Conga, jedan od najbolji francuskih tenisera u istoriji, već neko vreme se pominje kao kandidat za selektora Dejvis kup reprezentacije te zemlje.

I dalje nije jasno šta se tačno dešava u Teniskom savezu Francuske, ali Conga ne želi više da ćuti.

„Rečeno mi je da postoji konflikt interesa kada je moja kandidatura u pitanju“, rekao je slavni Francuz za lokalni list „Var martin“, a intervju je preneo i čuveni „L’ekip“.

Nije krio Conga nezadovoljstvo radom Teniskog saveza Francuske.

„Nas niko ništa ne pita. U realnosti mi smo postali pre svega smetnja. Očigledno je da postoji problem, iako Federacija to ne želi da prizna. Kada ništa ne funkcioniše, treba postaviti prava pitanja. Lako je reći da problem dolazi od ljudi koji su ranije radili, ali oni onda moraju i da odgovaraju za svoje rezultate.“

PROČITAJTE JOŠ:

Jasno je udario na Žila Moretona, aktuelnog predsednika Francuske teniske federacije, koji je bio meta više optužbi o korupciji i prevarama.

„Sit sam situacija da ljudima o sportu koji najviše volim govorim kroz razne priče o prevarama.“

Inače, Conga ima podršku većeg dela navijača i aktuelnih tenisera.

„Ja sam za to da Žo bude selektor. Voleo bih da njega imam na klupi. Conga je neko za koga bih voleo da se borim. On ima veliko iskustvo u Dejvis kupu“, istakao je Igo Umber.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek nije jasno ko će voditi Francusku naredne sezone u Dejvis kupu. Nakon neuspeha prošle nedleje, klupa se drma Pol-Anriju Matjeu.

„Videćemo da li ću voditi ekipu i dogodine. Potrebno je vreme da se razmisli“, objasni je Matje posle poraza.

Conga ne gubi nadu da će biti selektor, iako mu prošle godine ta ideja nije prošla.

Profesionalnu igračku karijeru Conga je završio 2022. godine, a tokom iste je čak 23 puta igrao sa Novakom Đokovićem. Srbin je 17 puta izlazio kao pobednik, u prvom grend slem finalu je pobedio upravo Congu, ali mu je i Francuz naneo nekoliko bolnih poraza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar