Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ispao je u trećem kolu US Opena od Alekseja Popirina iz Australije posle tri sata i 20 minuta tenisa.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Popirin je mimo svih očekivanja porazio Đokovića sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 i tako zaokružio Novakovu najlošiju sezonu na grend slemovima u poslednjih 15 godina, kako je i sam Đoković rekao.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo u tom periodu od petnaestak godina konstantno smo viđali i navikli da srpski igrač osvaja titule sa najvećih turnira.

Ima ih ukupno 24, prošle godine je oborio rekord koji je držao Rafael Nadal, dok je ove godine ostao bez ijedne, a na tri grend slema je branio trofej.

Novakovo polufinale Australije, povlačenje zbog povrede pred četvrtfinale Rolan Garosa, finale Vimbldona i sada treće kolo US Opena označili su i da niko iz „velike trojke“ nije uzeo nijedan grend slem trofej još od 2002. godine. Karlos Alkaraz, danas vlasnik četiri grend slem trofeja tada nije bio ni rođen.

Rodžer Federer je započeo niz od 22 godine kada je osvojio trofej Vimbldona 2003, nadovezao sa kasnije Nadal, a onda i Novak od 2008. nadalje. Rodžer je u penziji od 2022, ali je svoj poslednji GS uzeo još u Australiji početkom 2018. Odigrao je i finale Vimbldona 2019. kada mu Đoković nije dao da se domogne trofeja posle pet setova.

Rafael Nadal je svoje poslednje titule osvojio 2022. i mada je još uvek aktivan, nije konkurentan za najveća dostignuća.

To je do sada bio samo Novak koji je pre mesec dana uzeo olimpijsko zlato u Parizu, ali na grend slemovima nije blistao.

Zanimljivo je da su te 2002. trofeje uzimali Tomas Johanson u Australiji, Albert Kosta na Rolan Garosu, Lejton Hjuit na Vimbldonu, a legendarni Pit Sampras u Njujorku.

Hjuit je sada sedeo u boksu Alekseja Popirina na Flašing Medouzu, a upravo on je poslednji koji je ovako rano na US Openu eliminisao srpskog igrača pre skoro dve decenije.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar