Arina Sabalenka
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

U ponedeljak 14. oktobra objavljena je nova WTA lista, a mnogo razloga za radost imale su Olga Danilović i Arina Sabalenka.

Najbolje rangirana srpska teniserka ostvarila je najbolji plasman u karijeri, pošto je napredovala za 17 pozicija i sada zauzima 86. mesto sa 805 bodova.

Olga Danilović je u nedelju osvojila ITF turnir u Kornelji de Ljobregat, pošto je u finalu pobedila Holanđanku Aranču Rus 6:2, 6:0.

PROČITAJTE JOŠ:

I Lola Radivojević napredovala je za četiri mesta i trenutno je 180. igračica sveta sa 394 boda, ali od nje se tek očekuje veliki uspon.

Aleksandra Krunić je 274. igračica na WTA listi sa 242 poena, Natalija Stevanović je na 279. poziciji sa 231 bodom, dok je Dejana Radanović 295. sa 213.

Iga Švjontek se i dalje nalazi na prvom mestu sa 9.785 bodova, dok je Beloruskinja Arina Sabalenka, nakon titule u Vuhanu, druga sa 9.716, što znači da ima samo 69 bodova zaostatka za Poljakinjom.

Amerikanka Koko Gof je napredovala za jednu poziciju i trenutno je treća teniserka sveta, dok je njena sunarodnica Džesika Pegula pala na četvrto mesto. Elena Ribakina iz Kazahstana je na petom mestu, a iza nje ređaju se Džasmin Paolini, Ćinven Ženg, Ema Navaro, Danijela Kolins i Beatriz Hadad Maja, koja je napredovala za dve pozicije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare