Foto: Foto TSS - Marko Ristić

Šampioni Srbije za 2024. godinu su Stela Džimović iz Crvene zvezde i Sergej Živković iz Partizana.

Stela Džimović je unuka Vladimira Petrovića Pižona, četvrte Zvezdine zvezde, koji joj je velika podrška tokom čitave karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Stela Džimović je u finalu bila bolja od Ive Janković (4) iz Partizana 6:2, 6:2 i tako osvojila titulu trijumfom u večitom derbiju.

Petrović je jednom prilikom povukao razliku između tenisa i fudbala.

„Nekada je kritikujem malo više. Mi u fudbalu imamo više kritika, dok mi u tenisu govore „nemoj, samo ih podržavaj“. Ne slažem se baš, ali ispoštujem to i ne kritikujem. Tek kad uđemo u kola, pošto je ja često vozim i odvozim, onda joj kažem gde je pogrešila i gde može bolje. Roditelji su na velikim mukama, mnogo ulažu u decu, mnogo treba finansijskih sredstava da ta deca mogu da imaju sve kako bi postigla rezultate. Na njima je da se pokažu i da poštuju to što im je dato, da zasluže podršku“, naveo je Pižon.

Do polufinala su stigle Marija Đurašić (3) iz Akademije Bogdana Obradovića i Saška Savić iz Kruševca.

U konkurenciji seniora Sergej Živković napravio je senzaciju kao 15. nosilac jer je u finalu savladao Ognjena Pavlovića (3) iz Požarevca 1984 7:6(3), 6:4. Do polufinala su došli Miloš Vučković (11) iz Palića 1878 i Aleksa Daskalović (12) iz Partizana.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar