AP Photo/Ng Han Guan

Kao da je to lako...

Britanski teniser Endi Mari nije dobro otvorio sezonu, pošto je najpre izgubio od Grigora Dimitrova u Brizbejnu, da bi potom ispao i u prvom kolu Australijan opena od Tomasa Martina Ečeverija.

Posle poraza u Melburnu Mari je otvorio pitanje penzije, u koju bi uskoro mogao da ode.

PROČITAJTE JOŠ:

Primetno je da Endi nije na nivou na kom je bio pre, a Mats Vilander, nekadašnji broj jedan, imao je nekoliko saveta, ali i kritika na Marijev račun.

„Svi smo prošli kroz tu situaciju. Sve dok je zainteresovan da se sprema sto odsto kao i ranije, možemo da pričamo o tome da mu tenis napreduje u smislu toga da ojača. Momci su sada generalno snažniji, spremniji i brži nego što je to bilo pre 15 godina. Svi udaraju snažnije. Može li Endi Mari da nastavi i dodatno izmeni nešto u svojoj igri, recimo da udara snažnije? Da malo više rizikuje? Mislim da je to ono što radi Novak Đoković“, primetio je Vilander.

Objasnio je i neke od razlika između Marija i Novaka.

„Kako to Novak radi? Tu je u svakom meču, spreman je za svaki duel. Kada pogledamo statistiku, forhend mu je jači nego što je bio kada je bio broj jedan pre deset godina. Marijev slučaj – kao da tenis prolazi kraj njega, a to se dešava svakome u godinama. Meni je tenis nedostajao, to da budem na terenu i treniram. Treniranje je uvek bilo zabavno i opušteno. Ali kada izađete na teren i nekako ste malodušni, to je užasan osećaj. I to će se desiti Mariju. Neće pobeđivati, biće malodušan“, objasnio je Vilander.

Mari je trenutno 44. teniser sveta, ali je izvesno da će izgubiti tu poziciju nakon Australijan opena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar