Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Mats Vilander, bivši grend slem šampion i čuveni teniser, nekada je smatran za jednog od najvećih kritičara Novaka Đokovića. Stvari su se kasnije promenile, ali zna ponekad Šveđanin da nas podseti izjavama da još uvek nije shvatio veličinu srpskog tenisera.

Šveđanin je istakao da je za njega najvažniji teniser u istoriji Rodžer Federer, a da Karlos Alkaraz može da postane važniji teniser od Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Karlos Alkaraz bi mogao da postane drugi najvažniji teniser u istoriji ovog sporta. Za mene je Rodžer Federer najvažniji u istoriji. Ne verujem da Alkaraz može da nadmaši Đokovićev rekord u dužini vladavine na prvom mestu svetske liste, ali ja sada i ne govorim o brojkama i rezultatima. Rodžera smatram najvažnijim kada je u pitanju značaj tenisera za sport, utisak koji izaziva kod navijača“, rekao je Vilander za „Eurosport“.

Uporedio je zatim trenutnu situaciju Alkaraza, sa kojom se Federer suočavao na početku karijere.

„Karlos sada prolazi isto što je Rodžer prolazio u njegovim godinama. Ljudi od njega očekuju da vide više od pobeđivanja. Njegovi suparnici takođe uživaju u igranju protiv njega. On je zabavan i kada gubi, jer ako ga neko pobedi, to znači da je igrao mnogo bolje. Činjenica da je Federer bio sposoban da ostane tako dugo na vrhu a da se njegovi rivali nisu psihološki plašili od njega, jedan je od razloga zašto ja mislim da je najvažniji teniser svih vremena“, dodao je Vilander.

BONUS VIDEO Novak oduševio i Bila Gejtsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare