Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Šteta, moglo je sve da bude drugačije.

Novak Đoković nije uspeo da završi svoj meč osmine finala Vimbldona na vreme i duel je morao da se prekine i nastavi narednog dana. Srpski as vodi sa 2:0 u setovima protiv Huberta Hurkača, a oba seta je dobio u taj-brejku posle velike borbe.

Meč dvojice tenisera je počeo kasnije nego što se očekivalo jer se program odužio zbog prethodnih mečeva, pa su igrači imali nešto više od dva sata da meč završe bez ulaska u naredni dan.

PROČITAJTE JOŠ

To je značilo da bi neko morao da dobije sa 3:0 kako ne bi duel potrajao.

Na početku se sve brzi završavalo, ali je onda meč otišao u taj-brejk, a zatim se i borba rasplamsala.

Srpski as je u nastavku počeo da čita servise rivala, i onda se desio najbizarniji momenat meča.

Pri rezultatu 4:3 za Đokovića, naš teniser je imao brejk loptu na servis Hurkača. Odlično je vratio projektil poljskog tenisera i došao nadomak poena i brejka kojim bi prelomio meč, ali je lopta nakon jednog udarca rivala dobila čudnu putanju i Novak se u želji da je stigne zakucao u mrežu i proputio retku priliku da oduzme servis rivalu.

Ispostavilo se da je to i bilo ključno da meč ode u drugi dan.

Da je Đoković napravio brejk, u narednom gemu bi servirao za drugi set, a kako rival nije bio ni blizu da mu zapreti, gotovo izvesno bi poveo sa 2:0 i imao oko 50 minuta da susret privede kraju što je prema viđenom bilo više nego dovoljno. Umesto toga igralo se preko 20 minuta posle tog poena i nakon što je Đoković konačno slomio otpor rivala, ostalo je svega oko 20 minuta pa je procena organizatora bila da nema svrhe nastavljati meč.

Po pravilima koje važe u tom delu Londona, posle 11 sati po lokalnom vremenu nije moguće organizovati sportske događaje zbog remećenja javnog reda i mira, pa se svi mečevi tada prekidaju.

Meč dvojice tenisera će biti nastavljen u ponedeljak kao drugi na Centralnom terenu i neće početi pre 16 časova.

BONUS VIDEO Poen koji je odlučio prvi set, Novak ne može da izgubi taj-brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar