Foto: Printscreen Twitter / US Open

Odavno je postalo izlizano da se kaže kako je neverovatno šta ovaj čovek radi na teniskom terenu.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open pobedom nad Danilom Medvedevim u tri seta fantastičnog tenisa (6:3, 7:6, 6:3).

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je tom pobedom došao do svoje 24. grend slem titule, uvećao je razliku u odnosu na Rafaela Nadala na dva grend slema više, revanširao se Medvedevu za poraz od pre dve godine u finalu u Njujorku i najbitnije – izjednačio je apsolutni grend slem rekord.

Taj rekord je držala Margaret Kort u ženskoj konkurenciji, a Đoković je trećim trofejem sa najvećih turnira ove godine samo dodatno pomerio granice realnog u „belom sportu“.

Zbog toga ne treba da čudi njegova reakcija posle više od tri sata i 17 minuta spektakla, kada je bacio reket uvis na teren „Artur Eša“ i onda pao na njegov beton.

Počeo je da jeca, a te suze su utoliko slađe jer su nagrada za tešku muku, posebno u drugom setu finala sa Medvedevim, gde je Rus konstantno od sredine seta bio bolji i bliži izjednačenju, nego Novak vođstvu od 2:0.

Novakove suze su obišle ceo svet i kada se malo pribrao, Đoković je otišao ka svom boksu gde ga je sačekala porodica sa kojom se izgrlio, baš kao i sa prijateljima među kojima je bio glumac Metju Mekonahi.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar