Najbolji srpski teniser Novak Đoković rano je uspeo da zastraši svog protivnika Karlosa Alkaraza.

Finale Vimbldona nije počelo idealno po Španca, koji je u prvom gemu ispustio brejk loptu i onda je odmah u drugom gemu za to kažnjen.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u tom gemu izveo jedan od najboljih poteza i poena na turniru, nalik na onaj kojim je pre više od decenije razoružao Rodžera Federera na US openu.

Igrao se drugi gem i bilo je 0:15 za Đokovića na servisu Alkaraza, Karlos je odservirao dobro, a onda je Novak pronašao neverovatnu dijagonalu koju ni veoma brzi Španac nije uspeo da uhvati.

Ostao je u čudu, Novak je poveo sa 0:30, posle čega je Karlos izgubio još jedan poen za tri brejk lopte. Španac je spasao dve, treću nije i Novak je prvi došao do prednosti.

Đoković je tim potezom u drugom poenu promenio ritam gema na svoju stranu, pa dok je Karlos gledao kako da popravi svoju igru i udarce, Srbin je već upisao prvi brejk za 2:0.

Kasnije je uzeo još jedan i pre kraja prvog seta je imao prednost od 5:0 i tek tada se Alkaraz upisao na semafor, što nije bilo dovoljno da izgubi prvi set sa 6:1 za 34 minuta.

BONUS VIDEO: Novak odgovara na provokacije publike na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar