Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Jason Whitman/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je u četvrtak rivale u borbi za titulu na US openu.

Novak je posle titule na mastersu u Sinsinatiju stigao u Njujork gde će posle dve godine imati šanse da se takmiči za trofej koji je osvajao tri puta.

PROČITAJTE JOŠ:

U prethodne dve godine ga nije bilo jer kao stranac nevakcinisan protiv koronavirusa nije imao dozvolu ni da uđe u zemlju.

Zato mu je poslednji nastup na Flašing Medouzu bio 2021. godine kad je izgubio finale od Danila Medvedeva, da bi sada u Ohaju priredio spektakl u finalu sa Karlosom Alkarazom.

Titulom u Sinsinatiju posle dva taj-brejka, tri seta i skoro četiri sata igre dao je sebi dao najbolji mogući šlagvort, da mu i trening sa Aleksandrom Zverevim u Njujorku bude posećen kao da je finale.

Scena koju je zabeležila jedna od Novakovih najpoznatijih navijačica Džuli Sojer, ostavlja bez daha i svedoči o tome koliko je zapravo u izostanku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, baš Novak falio publici kao poslednji deo „velike trojke“ koji je još uvek potpuno konkurentan za najveće titule.

Federer je penzionisan od prošlog Lejver kupa, Nadal je povređen od početka ove godine, dok na Đokovićeve treninge dolaze na hiljade ljudi.

Srbin će na startu turnira, koji počinje 28. avgusta i traje do 10. septembra, igrati protiv Aleksandra Milera, tenisera iz Francuske.

BONUS VIDEO: Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar