Rafael Nadal Barselona
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Rafael Nadal još jednom je pokazao kakav je borac, pošto ne želi da odustane od tenisa uprkos brojnim povredama koje ga muče kroz celu karijeru, a posebno u poslednjih godinu i po dana.

„Bik sa Majorke“ je poslednji meč odigrao u Brizbejnu pred Australijan open ove godine, a onda je morao da otkaže nekoliko turnira na betonu, pa i Masters u Monte Karlu na šljaci.

U poslednje vreme Rafu najviše muči povreda stomačnih mišića, ali izgleda da se uveliko sprema za povratak na teren, možda već sledeće nedelje.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi su mislili da će Nadla biti spreman za Monte Karlo, ali kako to nije uspeo, odlučio je da ode u Barselonu i tamo se priprema za naredne izazove.

Prema nekim prognozama, Nadal bi na terenu mogli da vidimo baš u Barseloni, gde se igra turnir od 15. do 21. aprila.

Nadal je čak 12 puta osvajao titulu u Barseloni (serija 500), poslendji put 2021. godine, da bi prethodne dve ona išla u ruke Karlosa Alkaraza.

Rafu obožavaju u Barseloni, stoga bi baš taj turnir mogao da bude „gas“ za ostatak sezone na šljaci, ali da posluži i kao odlična priprema i provera za Rolan Garos, koji će se igrati od 26. maja do 9. juna.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar