Foto: Printscreen Twitter /Antonio Hernandez

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je pretprošle nedelje Vimbldon i pobedio Novaka Đokovića u finalu turnira.

U tri seta je bio bolji od srpskog igrača sa 6:2, 6:4 i 7:6, pa je demonstrirao zbog čega je jedan od najboljih tenisera današnjice.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa 21 godinom već ima četiri titule sa najvećih turnira i fali mu samo još Australijan open da bi kompletirao kolekciju sva četiri.

U nedeljama nakon što je osvojio trofej Rolan Garosa, Alkaraz je istetovirao to kao uspomenu na svojoj nozi, a u danima nakon trofeja Vimbldona snimljen je kako trenira u teretani.

I kada se pogleda režim treninga, bude jasno zbog čega ima brzinu dok juri svaku lopticu i snagu da je vrati veoma snažno protivniku.

Malo tegovi za bicepse, malo razvlačenje sajle, deo treninga za kvadricepse, ali i za trup i mišiće na tom delu tela.

Alkaraz ove godine ima šanse da osvoji i svoj peti grend slem ako ga budu zaobišle povrede i ako bude trenirao kao što to radi odmah nakon Vimbldona.

Osim toga može da bude ozbiljan problem i za sve protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu, na mestu gde je trijumfovao i podigao trofej Rolan Garosa pre nešto više od mesec dana.

Karlos u Parizu može da se sastane u polufinalu turnira sa Novakom Đokovićem, a nema sumnje da će ostali zazirati ako nalete na njega u žrebu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare