Novak Đoković
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dobio je petu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta. Nakon toga, prokomentarisao je odluku da ponovo dobije ovo prestižno priznanje.

Nagradu mu je uručio Tom Brejdi, po mnogima najbolji igrač američkog fudbala svih vremena.

Pročitajte još

„Hvala mnogo. Dobro veče svima. Deluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam i u životu, ne samo u sportu. Velika mi je čast. U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste koji su ovde u proostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini. Svi inspirišete sve ljude na svetu, vašim skokom, pasom, košem… Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama“.

Govorio je o Laureusu kao organizaciji.

„Laures je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsdavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promeni svet… Imamo priliku da vidimo da deca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unapredi živote skorko 7 miliona dece. Biti deo nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govrite, koje ste boje kože…Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude“.

Spomenuo je i druge tenisere.

„Ovde ima zaista sjajnih tenisera, tu su Rafa, Karlsos, Martina… Boris. Mi jesmo pojedinačni sport, ali mi svaki uspeh dugujemo našim porodicama. Hteo bih da pošaljem i veliki zagrljaj mom timu, Oni su bili zaista velika osnova mog uspeha u sezoni kada sam postigao velike rezultateu karijeri“, rekao je Đoković na kraju ceremonije.

Novakova konkurencija bili su Mondo Duplantis (Švedska) i Noa Lajls (SAD), automobilista Maks Ferstapen (Holandija) te fudbaleri Erling Haland (Norveška) i prošlogodišnji osvajač Lionel Mesi (Argentina).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare