Novak Đoković Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Najzanimljivije detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je savladao Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, .

Meč je trajao dva sata i , a Novak je bio poprilično dominantan i tako pokazao da diže formu pred Rolan Garos.

PROČITAJTE JOŠ:

Više puta se Novak nervirao zbog previše šljake na terenu, često je morao da čisti patike, a redovno je tražio savete od trenera Gorana Ivaniševića i njegovih saradnika. Meč je sa tribina u Rimu pratio i srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

I dalje najbolji teniser sveta je očajno otvorio meč, izgubio je prvih sedam poena na svoj servis, ali se onda sve promenilo.

Uspeo je Đoković odmah da vrati brejk, a zatim povede sa 2:1 i onda opet oduzme Dimitrovu servis. Lako je Srbin povećao prednost, bez muke je osvojio svoja dva naredna servis gema, a onda je usledio veoma napet gem. Otvoren je sa dva asa Bugarina i duplom servis greškom, a Novak je ubrzo imao čeitri brejk i set lopte. Ipak, Dimitrov je pronalazio dobre servise i udarce i nakon 18 poena je smanjio na 5:3.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel

U narednom gemu je na 30:15 Dimitrov izbacio lak ritern u aut, a Novak je asom zatvorio set.

Ohrabrio se Dimitrov sa dobrim servisima i forhendima na startu drugog seta, imao je i brejk loptu pri vođstvu od 1:0, ali je nije iskoristio. Srbin je to kaznio, uzeo je brejk, a Dimitrov se bunio kod sudije zbog jedne odluke, ali je i pomoćnica bila u pravu, te nije bilo razloga za raspravu.

Stigla je brzo i potvrda brejka, a onda je malo falilo za još jedan, ali Dimitrov je sa tri vezana poena ipak smanjio na 3:2. Obojica su sačuvala svoj servis do 4:3, a onda je Novak sebi zakomplikovao meč. Servisi nisu bili dovoljno dobri, a greškom je doneo Dimitrovu brejk i izjednačenje – 4:4.

Uzeo je bugarski teniser 14 od poslednjih 16 poena u drugom setu, napravio je ludu seriju. Najpre je sa nulom poveo 5:4, a onda je iskoristio Novakove slabosti i psihički pad i doneo sebi izjednačenje u setovima – 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak odlučujućeg seta bio je odličan za Novaka koji je napravio brejk, a onda je sigurno potvrdio vođstvo na 2:0.

Smanjio je Dimitrov na 2:1, ali to je bilo zapravo sve što je uspeo u trećem setu. Najpre je Novak sa nulom uzeo gem, a onda je stigao i do novog brejka.

Na 15:30 Đoković je odservirao as, koji je potvrdio sudija nakon što se spustio na teren. Okliznuo se Dimitrov i pao, pa je izgubio poen, a onda je sledeći nakon razmene za 5:1.

U poslednjem gemu Đoković je najpre prokockao dve set lopte, a Dimitrova je skupo koštala greška na mreži. To je Novak kaznio i priveo meč kraju.

Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

U narednom kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Marton Fučovič – Kameron Nori.

Srpski teniser je osvajao Rim šest puta i to mu je uz Majami i Pariz najuspešniji masters u karijeri, a ako odbrani titulu u prestonici Italije od prošle godine, to će mu biti lični rekord po broju osvojenih masters titula na jednom turniru.

Takođe, Novak u Rimu može da dođe do svoje 39. masters titule u karijeri. Ono što su dobre vesti jeste da Đoković protiv Dimitrova nije nosio steznik na ruci, što bi moglo da znači da ga lakat više ne muči.

Đoković - Dimitrov 6:3, 4:6, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare