Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Olga Danilović poražena je u osmini finala Rolan Garosa od Čehinje Markete Vondrušove rezultatom 6:4, 6:2.

Nije uspela srpska teniserka da poboljša najbolji rezultat u karijeri na grend slemovima koji je već ostvarila plasmanom u osminu finala, pa neće ostvariti najbolji plasman u karijeri jer bi je trijumf doveo do prvih 80 na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Vondrušova će u četvrtfinalu igrati protiv šampionke Ige Švjontek koja je sa 6:0, 6:0 demolirala Anastasiju Potapovu.

Danilović je sjajno započela meč i povela sa 3:0, a potom sa 4:1 i delovalo je da je na putu još jednog velikog rezultata. Servis je odlično funkcionisao, a rivalka je bila nerovzna i često pravila greške.

Iako je Olga imala potpuno otvoren put do osvajanja prvog seta, ali je usledila reakcija iskusnije protivnice. Vondrušova je posle prvogg slabijeg servis gema napravila brejk, a onda je sudija meča na 4:3 poništila čist poen Srpkinje što je dodatno izbacilo iz ritma. Dešavanja na terenu su je dodatno poremetila, pa je Vondruššova došla do novog brejka i na kraju osvojila set sa 6:4.

Vondrušova je nastavila u istom ritmu i početkom drugog seta i odmah je došla do brejka.Propustila je naša teniserka prilika da odmah u narednom gemu vrati brejk i to je ispostaviće se bio poslednji pravi trzaj.

Uspela je da osvoji naredna dva servis gema, ali ne i da zapreti rivalki koja je u sedmom gemu novim brejkom prelomila meč i stavila tačku na sjajan turnir srpske teniserke.

Bilo je vidljivo i tokom meča da je Olga bila nervozna pošto je u nekoliko navrata vikala na sebe i ka svom boksu, a u jednom momentu se skoro zaplakala posle promašaja.

Ipak, trebalo bi da bude ponosna jer je turnir krenula iz kvalifikacija i ovo joj je bio sedmi meč i bilo je vidljivo da nema snage za još jedna preokret.

Danilović - Vondrušova 4:6, 2:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare