Novak Đoković i obezbeđenje
Foto: Nova.rs

Novak Đoković je najbolji teniser sveta i jedan od najpoznatijih sportista u ovom trenutku, pa je njegova bezbednost, pogotovo nakon incidenta u Rimu, primarni zadatak svih članova obezbeđenje. U to smo se uverili i na licu mesta.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Đoković je doživeo da mu flašica, ispostavilo se sticajem nesrećnih okolnosti, padne na glavu, ali je ostavila trag. I dalje se vidi deo glave koji ima znatno manje kose kao posledica udarca ili medicinske intervencije. To je podiglo „borbenu gotovost“ kod članova obezbeđenja koji nisu želeli bilo šta da prepuste slučaju.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je odradio trening sa Flavijem Kobolijem, trenutno 56. igračem planete, a nakon toga je sam Italijan insistirao da se fotografišu zajedno. Napravili su fotografiju koju će pamtiti dugo, a nakon toga je došao trenutak da srpski as posveti vreme navijačima.

Foto: Nova.rs

Đoković je potpisivao autograme dugo nakon treninga, a čak su sa druge tribine složno skandirali „Novak, Novak“ kako bi im prišao. Isto to su uradili i navijači prethodnog dana na stadionu „Filip Šatrije“, pa nema sumnje da svako želi da mu Đoković posveti barem sekundu svog vremena.

Srpski teniser je potpisivao autograme, pozirao za selfije, pokušao je da maksimalno izađe u susret navijačima. Čak i u momentima kada su članovi obezbeđenja polako gubili strpljenje i želeli da što pre otprate srpskog asa u svlačionicu.

Foto: Nova.rs

I tako se desilo da su navijači želeli da dodirnu Srbina kao da je od zlata, jednostavno je postao toliki idol ljudima da samo žele da pričaju da su ga dodirnuli. Makar i zbog slike, želeli su da ga zagrle pozdrave, šta god tek u jednom trenutku je sve otišlo predaleko.

Jedan član obezbeđenja je udario po ruci jednog mladića koji je pokušao da zagrli Novaka za selfi, od tog momenta niko ga više nije dodirivao, iako je on rado izašao u susret gotovo svima za fotografiju.

Foto: nova.rs

Đoković je pokazao da ima više strpljenja, a navijači su ubrzo prihvatili te granice koje je postavilo obezbeđenj. Sve ovo govori da, ipak, ne sme da se preteruje, koliko god da imate nevine namere.

Tako to izgleda na sammo terenu čak i kada kamere ne snimaju uvek se nešto dešava kada se Đoković pojavi. Nakon toga su ga sporednim izlazom ispratili do hodnika ispod stadiona „Filip Šatrije“ gde je nastavio da radi pre obraćanja medijima.

Ogroman broj navijača je bio na tribinama terena broj 4, mnogi su čak i stajali, iako su se u tim trenucima igrali mečevi na drugim terenima. Prosto Novak je takva zvezda da je zanimljivije videti njega nego gledati neki takmičarski meč, barem po mišljenju navijača.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar