Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Španac je uspeo da završi posao na vreme da može da gleda čak i fudbal i senzacionalnu pobedu Španije u 119. minutu protiv Nemačke.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Dobrodošli u taj-brejk eru i eru malih razlika na teniskom terenu. Dugo Top 200 igrači i igračice nisu bili toliko blizu po kvalitetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Primera radi čak pet prvih setova je odlučeno posle taj-brejka, a Dajana Jastremska i Dona Vekić su odigrale dva taj-brejka…

Najbolje se ta bliskost top igrača videlo u meču Karlosa Alkaraza i Frensisa Tijafoa u kom je Španac bio na set od ispadanja. Ipak, Amerikanac kome je „dosadilo da igra protiv klovnova“ nije uspeo da savlada trećeg na planeti.

Tijafo je propustio veliku šansu za senzaciju, a kada je meč uveden u peti set. Pa, to je teritorija Alkaraza koji sada ima 12-1 u petim setovima na grend slemu.

Sa druge strane, tu eru malih razlika je malo demantovao Miomir Kecmanović koji je dozvolio da se Janik Siner prošeta do osmine finala. Imao je prve brejk lopte tek u poslednjem gemu na meču što dovoljno govori o njegovoj stegnutosti.

Propustio je priliku da dođe do osmine finala na još jednom grend slemu van Austtalijan opena, ali mu je ovo najbolji rezultat na Vimbldonu u karijeri. Momak koji sa novim naočarima podseća na Harija Potera nije uspeo da pokaže magiju na terenu.

Možda i najveće iznenađenje dana je pobeda Eme Radukanu nad Marijom Sakari sa 6:2, 6:3. Britanka je grend slem šampionka, ali je tek nedavno stigla do prvog osvojenog seta protiv Top 10 igračica. Sada je uspela da sruši Grkinju koja nastavlja sa baš, baš lošim rezultatima.

Miomir Kecmanović Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Tomi Pol koji se nalazi na putu Janika Sinera pokazuje da bi mogao da bude veoma neugodan rival na travi jer je srušio Aleksandera Bublika, ali i nastavio niz pobeda nakon osvajanja Kvinsa. Tu bi mogla da se krije potencijalna mina za Italijana.

Nastavljena je još jedna teniska bajka u vidu Eme Navaro koja je posle preokreta eliminisala Dijanu Šnajder. Zakazala je okršaj sa Koko Gof što će biti poseban spektakl u sveameričkom duelu osmine finala.

Dastin Braun
Foto: GLYN KIRK / AFP / Profimedia

Ne zaboravite i da je najpoznatiji kamper tenisa Dastin Braun ponovo na terenu posle sedam godina odsustva, čovek koji je svojevremeno eliminisao Nadala dva puta sa Vimbldona sada je postao dubl majstor.

Mnogo kiše, ali i mnogo fantastičnih okršaja takva je u najkraćem prognoza Vimbldona. Gotovo svakog dana.

BONUS VIDEO: Novakov poen dana na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar