Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, na konferenciji za medije je govorio o predstojećem meču protiv Grčke.

Srbija će protiv „helena“ igrati u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ 14. i 15. septembra, a Troicki je istakao da pred početak nema briga, ali da je prevashodni cilj popraviti utisak nakon što su „orlovi“ izgubili od Slovačke u februaru:

PROČITAJTE JOŠ...

„Ništa nas ne brine pred ovaj meč. Želimo da popravimo utisak iz Kraljeva, gorak ukus koji je ostao posle poraza od Slovačke. Nismo navikli na poraz u tom delu sezone, ali se i to dešava u sportu. Želimo da se vratimo na mesto koje nam pripada, da budemo među naboljim reprezentacijama sveta – što smo do ove godine i bili. Videli ste koliko smo bili blizu trijumfa prošle godine, ali se nije dalo. To što smo svi zajedno i ovom prilikom znači da i dalje želimo da ostvarujemo najbolje rezultate u ovom takmičenju. Sezona je duga, igrači su iscrpljeni – ali i pored svega toga žele da igraju za Srbiju, i to bih svakako pohvalio“, rekao je Troicki.

Osvrnuo se na nastup igrača iz Srbije na nedavno završenoj turneji po Sjedinjenim Američkim Državama, sa posebnim akcentom na US Open:

„Amerika nije bila uspešna za većinu naših igrača, svakako ne na nivou koji smo navikli. Miomir Kecmanović je nesrećno izgubio meč protiv Lorenca Musetija, Duci (Dušan Lajović, prim. aut) je imao teškog protivnika u Danilu Medvedevu, iako se dobro držao više od dva seta. Hamad Međedović nije igrao sjajno u prvom meču glavnog žreba. Važno je da smo svi tu i zajedno, da su igrači motivisani za sledeći meč – i osim ovoga ne mogu ništa više da tražim od njih. Da je Novak I dalje tu sa njima to mnogo znači. Ostvario je ovogodišnji cilj osvajanja zlatne medalje, ali je tu i posred oslabljenog protivnika. To se ceni, daje pravi primer svima. Mlađi igrači imaju takođe odličnu priliku da rade i napreduju ove nedelje i svi zajedno mogu da iskoriste odlične uslove za rad kako bi tempirali formu za kraj sezone“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posebno je Troicki govorio o odluci da meč bude odigran u Beogradu:

„Svi smo bili željni da igramo u Beogradu, a ostao nam je loš utisak iz Kraljeva – gde smo svake godine do februara uobičajeno imali dobre rezultate. Super je što je hala Pionir rasprodata, što dolaze naši navijači da nas podrže. Ovde smo igrali protiv Španije, Kazahstana. I mlađi sada mogu da osete ambijent Pionira. Bio sam mali kad se ovde igralo devedesetih, ali smo srećni što smo opet ovde i da pobedimo ako Bog da“.

Osvrnuo se i na skauting, koji u ovom slučaju nije bio ni najmanje lak, pošto će ova selekcija nastupiti bez svoje prve zvezde i jedinog igrača iz Top 100, Stefanosa Cicipasa, ali i bez drugog najboljeg tenisera zemlje:

„Kod Grka osim Cicipasa tu nije ni njihov broj dva, Stefanos Sakelaridis, a jedan levoruki igrač je tek naknadno pozvan u tim. Fokus je na nama, ko god da je protivnik. Nećemo ih potceniti, uradićemo još skautinga, ali smatram da je sve do nas I da ćemo dati svoj maksimum“, istakao je Troicki.

Snimak njegove konferencije možete da pogledate ispod:

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar