Foto:RHONA WISE / AFP / Profimedia; Image of Sport / Newscom / Profimedia; USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia; Tonda Tran / CNC / Profimedia

Dobar zalet za nastavak sezone.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Nova zvezda češkog tenisa Tomaš Mahač odigrao je svoj turnir karijere, bar kada su u pitanju nastupi na grend slemovima.

Do dolaska u Melburn nikada nije prošao prvo kolo na neekom od najvećih turnira, ali je ovoga puta pronašao način da konačno probije i tu barijeru i skine čak i jedan ozbiljan skalp.

Pobedio je u drugom kolu Frensisa Tijafoa, da bi u trećem bio poražen od Karena Hačanova u meču u kojem je igrao sjajno i koji je mogao da ode i na drugu stranu.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za Nova.rs se osvrnuo na sve što je prikazao u Melburnu.

„Ovo je definitivno najbolji turnir u mom životu, jer sam prvi put pobedio Top 20 igrača i imam čemu da se radujem u budućnosti. Bio je izjednačen meč sa Hačanovim i mislim da statistika govori u moju korist, ali nisam uspeo da napravim više brejkova i odigram bolje brejk lopte“.

Ipak, raduju ga partije u Melburnu i veruje da ga čeka uspon ove sezone.

„Cilj mi je da ove sezone igram tenis na ovom nivou kao u Australiji. Nemam zacrtane ciljeve što se tiče plasmana, fokusiran sam samo na svoju igru. Bilo bi lepo ako bih uspeo da obezbedim plasman na Olimpijske igre u Parizu“.

Foto: Profimedia

Svojevremno je u jednom razgovoru istakao da mu je sportski idol Majkl Džordan.

„Sportisti kao što su Majkl Džordan, Kobi Brajant i Novak Đoković su specijalni i uvek se trudim da budem što bliži ljudima kao što su oni“.

Kao mali je trenirao košarku i zamalo počeo da se bavi tim sportom, ali je sestra imala ključni uticaj u izboru da postane teniser. Češka je u 21. veku dala neke sjajne košarkaše kao što su Jan Veseli i Tomaš Satoranski, pa nas je zanimalo da li je njegov put kao sportiste mogao da ode i na tu stranu.

„Ne znam (smeh). Imam talenat za mnoge sportove, ali ne znam da li bih mogao da budem košarkaška zvezda, jer sam na kraju odabrao drugi sport. Ali, mi smo veoma talentovana nacija i drago mi je zbog njihovih uspeha“.

Jedna od glavnih tema u Melburnu od početka turnira je promena pravila koje dozvoljava češće ulaske i izlaske navijačima na tribinama što mnogim igračima smeta.

„Uvek se fokusiram na igru pa mi ne smeta toliko, ali mislim da to nije dobra stvar, jer je tenis džentlmenski sport i navijači bi trebalo da navijaju samo kada se poen završi“.

Za kraj nas je zanimalo i šta misli o raspravi ko je najbolji teniser svih vremena.

„Rezultati govore u Novakovu korist. Ako govorimo o statistici i brojkama, Novakove su najbolje bez ikakve dileme. Ali, volim i Rafaela Nadala i Rodžera Federera jer su i oni posebni igrači. Ne mogu da kažem ko je među njima najbolji, jer zajedno imaju preko 60 grend slem titula“, završio je Mahač.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar