Foto: AP Photo/Adam Hunger

Italijanski teniser Janik Siner naći će se pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, ali se za sada ne zna kada će odlučeno u njegovom slučaju dopinga.

Siner je bio pozitivan na klostebol dva puta u martu ove godine i nije praktično snosio nikakve sankcije. Međunarodna organizacija za integritet u tenisu (ITIA) ga je oslobodila odgovornosti, na to se žalila Svetska antidoping agencija (WADA) krajem septembra i navela da će čitav slučaj odvesti pred sud.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada su to uradili i iz suda u Lozani, gde će slučaj biti na odlučivanju u narednim mesecima.

WADA je tražila suspenziju za Sinera u trajanju između jedne i dve godine, dok je Italijan, prvi teniser sveta, između pozitivnih testova i žalbe antidoping agencije osvojio više titula, između ostalog i US Open.

„Sud za sportsku arbitražu je primio žalbu WADA protiv odluke donete od strane ITIA, datirane na 19. avgust 2024. godine (sporna odluka) u kojoj je italijanski teniser Janik Siner počinio dva antidoping prekršaja zbog kojih je odlučeno da ‘ne snosi krivicu i nemar’. WADA traži poništavanje odluke i traži novu presudu… Arbitražni proces CAS je počeo… U ovom trenutku nije moguće odrediti kada će biti doneta ova odluka. Odluka CAS-a će biti konačna, samo uz mogućnost da neka od strana uloži žalbu švajcarskom tribunalu u roku od 30 dana, moguće samo za neke stavke“, naveli su iz Suda za sportsku arbitražu.

Objasnili su i da će WADA tražiti da ostane na snazi oduzimanje bodova i takmičarskog rezultata tokom Indijan Velsa, što je uključeno i ranijom odlukom ITIA.

Obe strane su razmenile pisane materijale, pa se formira panel arbitratora koji će odlučivati u čitavom slučaju.

Foto: CAS

BONUS VIDEO: Fantastičan poen Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar