Foto:AP Photo/Manu Fernandez

Nema nikakve dileme da je apsolutni fokus na US Openu, a onda i na Završnom turniru u Torinu. Sve između deluje kao privilegija da gledamo najboljeg svih vremena.

Novak Đoković je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama „kompletirao tenis“, kako to vole da kažu Amerikanci, a neobično dobro zvuči i na srpskom. Uradio je sve što je moglo, osvojio je sve barem jednom.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je posle karijernog „Mega slema“, „Zlatnog slema“ i svih ostalih naziva koji to prate proveo devet dana slaveći titulu. Najpre smo ga videli kako ispija vino u jednom pariskom restoranu, zatim je na jahti snimljen sa šampanjcem u ruci, a onda je bilo izuzetno veselo i u noćnom klubu nakon balkona Skupštine grada.

Ipak, to ne znači da je odlučio da se potpuno posveti uživanju i odmaranju. Naprotiv, viđen je kako džogira bez majice po Dubrovniku i kako se već sprema za novi veliki izazov.

Foto:LUDVIG THUNMAN/BILDBYRĹN/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Đoković nema nameru da stane i to je najbolje sam poručio.

„Mislim da sam kompletirao sve uspehe ovim zlatom, ali volim ovaj sport i volim da se takmičim, ne samo da pobeđujem, volim da napredujem, da unapređujem sebe, da treniram. Tenis mi je dao toliko u životu, pokušavam da mu vratim svojom posvećenošću i žrtvovanjem na terenu kada niko ne gleda. Svakom mladom igraču poručujem da ovo nije nikakva slučajnost, već je došlo iz ogromnog mog truda i ljudi oko mene. Želim da slavim, mnogo sam radio i žrtvovao se na ovom dugom putovanju od nekoliko godina, zlato je sada tu“.

Novak Đoković Foto:Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

U međuvremenu je odlučio da odjavi masters u Sinsinatiju, zbog čega je izgubio hiljadu poena, pa sada odbrana titule na US Openu deluje kao još veći imperativ nego pre.

Đokoviću je apsolutni fokus US Open koji počinje 26. avgusta, pa se očekuje da tokom predstojećeg vikenda odleti za SAD. US Open je značajan ne samo zbog toga što je grend slem, već i što želi da pokaže svima da se vratio. Osvojio je prvu titulu u sezoni tek avgusta (najkasnije u kalendarskoj godini od debitantske ATP titule 2006. godine) i pokazao da i dalje može da odbije nalete Karlosa Alkaraza čak i kad on igra na visokom nivou.

Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Đoković će tamo pokušati da osvoji 25. grend slem u karijeri i 100. titulu, a kako je poznato da je veliki ljubitelj brojeva ovo će mu dati samo dodatnu motivaciju u Njujorku.

Srpski teniser je odlučio da ove godine zaigra i u Kini, igraće na mastersu u Šangaju početkom oktobra nakon pet godina odsustva sa ovog turnira (doduše samo prošle godine je održan bez njega). To je izuzetno bitno marketinško područje za rast sopstvenog brenda, pa ne čudi što je odlučio da se nađe u Kini.

Nije poznato da li će zbog toga možda žrtvovati kasnije masters u Parizu (ne bi bilo neočekivano), ali se očekuje da bude na najvišem nivou tokom Završnog mastersa u Torinu sredinom novembra.

To praktično znači da će Novak do kraja godine dozirati formu i igrati najbolje na grend slemu i Završnom mastersu, a da će na ostalim turnirima biti privilegija gledati ga uopšte.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar