Novak Đoković Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Jasno je da je juriš na 23. grend slem trofej prvi cilj u Novakovoj glavi

Novak Đoković razočarao je nastupom u Monte Karlu, pošto je već u trećem kolu poražen od Lorenca Musetija nakon preokreta sa 2:1.

Iako su Rafael Nadal i Karlos Alkaraz propustili Masters u Monaku, odmah po objavljivanju žreba bilo je jasno da Novaka čeka težak posao, koji na kraju nije uspešno rešio.

PROČIAJTE JOŠ...

Razlog za to verovatno se može naći i u tome što Đoković opet nije igrao više od mesec dana zbog zabrane koje je imao u Americi. Za to vreme je trenirao na šljaci, ali je i dao malo oduška sebi, pa se svakako nije ni očekivalo da u Monte Karlu bude na vrhuncu, čak ni blizu njega.

To nije neobično za Novaka, koji je titulu u Monte Karlu osvajao „svega“ dva puta u karijeri, iako mu je tamo zvanično prebivalište, pa mu sigurno nije potrebno posebno privikavanje.

Priliku za popravni Novak će imati na „domaćem“ terenu i to već od 17. aprila kada igra na Srpska openu. Već u drugom kolu mogli bismo da gledamo teniski klasik protiv Stena Vavrinke, a sa iste strane žreba je i Miomir Kecmanović. Đoković brani finale na ovom turniru, dok će mu glavni rival biti Andrej Rubljov, koji je prošle sezone osvojio titulu. Rus u Banja Luku stiže umoran, jer je stigao do finala Monte Karla.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srbin će tako dodatno pokušati da popravni bodovni saldo u Banja Luci, učvrsti prvo mesto na ATP listi i pokuša da osvoji 94. titulu u karijeri.

Nakon nedelje u Banja Luci, Novak će odmah putovati u Madrid, gde će imati priliku da se domogne 39. masters trofeja i dodatno pobegne Nadalu, koji je stao na 36.

Već do Madrida, Đoković bi trebalo ozbiljno da podigne nivo igre i pokuša da se u prestonici Španije „osveti“ Alkarazu za prošlogodišnji poraz. Mladi Španac se vraća nakon povrede na turniru u Barseloni, pa se očekuje da u Madridu bude u dobroj formi.

Novak nema preveliki pritisak ni u Madridu, za razliku od Rima, gde brani titulu i 1.000 ATP bodova. Od turnira na šljaci, srpski as najviše voli da igra u Italiji, gde je osvojio šest titula.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Do tada bismo mogli već da vidimo „pravog“ Đokovića, a pitanje je da li će mu najveći rival biti Nadal ili neko od mladih bisera – Alkaraz, Siner, Rune… Ne treba otpisati ni Zvereva ni Cicipasa, a videćemo i da li Medvedev može da popravi igru na šljaci toliko da napadne trofeje.

Ipak, ni Madrid ni Rim nisu i neće biti glavni Novakovi ciljevi. Na prvom mestu je napad na titulu na Rolan Garosu.

Srbin ima dva trofeja na drugom po redu grend slemu u sezoni i sada će pokušati da zada možda i najbolniji, a možda i poslednji udarac Nadalu, koji se sve više muči sa povredama.

Novak će imati priliku da se domogne 23. grend slem trofeja i tako prvi put povede u trci sa Nadalom, a teško je za očekivati da bi Španac nakon toga mogao da preokrene.

Rolan Garos je na programu od 28. maja i do tada bi trebalo Novak znatno da podigne formu i dočeka drugi grend slem u punom gasu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prošle sezone je u Parizu stigao do četvrtfinala, tada ga je izbacio upravo Nadal, ali bi sada snage mogle da budu obrnute.

Sa još četiri turnira na šljaci Novak može da skupi još argumenata u GOAT trci, popravi bodovni saldo, učvrsti prvo mesto na svetu i primakne se jubilarnoj brojci od 100 titula.

BONUS VIDEO Novak se zbunio i zaboravio koji jezik da priča posle teške pobede u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar