Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Anđelo Binagi, prvi čovek Teniskog saveza Italije, govorio je o doping aferi Janika Sinera koja traje već nekoliko meseci.

Biragi je u podkastu „La Politica nel pallone“ na radiju „Gr Parlamento“ izneo krajnje čudno viđenje čitave situacije, u kom je tišinu oko čitavog slučaja koja je potrajala od marta do kraja avgusta nazvao „pokazateljem maksimalne korektnosti“ tenisera iz Italije:

PROČITAJTE JOŠ...

„Mislim da je najgore iza nas. Siner je pokazatelj maksimalne korektnosti, uspeo je da sakrije čitav problem i nije bio u mogućnosti da se oglaswi tim povodom, uprkos ogromnom stresu, mislim da je to titanska posvećenost. Onda je usledila velika medijska lavina dan nakon što je informacija postala javna“, istakao je on svoj stav o nečemu što su mnogi videli kao pokazatelj pokušaja zataškavanja.

„Sada moramo da sačekamo presudu Suda za sportsku arbitražu, ali mislim da je najdelikatniji deo oluje prošao uz mnogo sreće i uspeha. Momak nije zaslužio ovakav tretman svih ovih meseci teskobe kroz koju je prošao, ali put je sad znatno lakši. Svih ovih meseci najveći problem je bio da li mu ljudi veruju, ali verujem da je javnost razumela na osnovu dokaza da je u pitanju banalan incident, i verujem da je najgore prošlo. Sad imamo šampiona, sutra ćemo imati još zrelijeg šampiona“, rekao je Binagi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare