Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Šta god da uradi, tražiće mu dlaku u jajetu.

Zvuči neverovatno, ali smo već nekako navikli da koji god da rekord sruši Novak Đoković, naći će nešto da mu u tom uspehu ospore, naročito mediji u Britaniji. Tako je bilo i nakon pobede nad JanikoM Sinerom koju je ostvario lako u tri seta i time postavio novi rekord plasmanom u finale.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je pre ove pobede bio suvlasnik rekorda po broju nastupa u grend slem finalima, koji je sada u potpunosti u njegovom vlasništvu.

Đoković će u nedelju protiv Karlosa Alkaraza po 35. put igrati grend slem finale i sada je iza sebe ostavio i Kris Evert i niko mu po tom parametriu nije ravan, kao ni po većini drugih.

Ali, ne smeta to Englezima da pronađu način makar i suptilno da mu uspeh omalovaže.

Tako jedna od strana britanskog „Tajmsa“, koji je uz Novakovu fotografiju tekst o njemu nazvao „ružno pobeđivanje“, aludirajući na njegov tenis koji po njihovom mišljenju nije lep z a gledanje.

Mnogi su na društvenim mrežama oštro osudili ono što je napisano u pomenutom tekstu, pre svega u naslovu kao na primer legendarni trener Bred Gilbert koji je prokomentarisao da nije siguran da li su gledali isti meč.

Englezi su po ko zna koji put tako uspeli da sebe stave u centar pažnje, umesto da u njemu bude Đoković. Nema sumnje da će u nedelju zato gotovo kompletna javnost biti protiv Novaka u nadi da neće postati rekorder zajedno sa Federerom sa osam titula.

Samo što se ipak tu ne pitaju oni.

BONUS VIDEO  Novak Đoković osvojio drugi set protiv Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare