Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Italijan Janik Siner nastavio je sa sezonom iz bajke pošto je u sjajnom meču u četvrtfinalu Monte Karla savladao Holgera Runea u tri seta rezultatom 6:4, 6:7. 6:3.

Nije bilo brejka u prva četiri gema prvog seta, ali potom je Siner prilično lako oduzeo servis Runeu, došao je do dve brejk lopte i iskoristio prvu. Ispostavilo se, sasvim dovoljno da rutinski reši prvi set u svoju korist.

Propustio je Rune veliku šansu u petom gemu drugog seta, kad je poveo sa 40:0. Tri vezane brejk lopte nisu mu bile dovoljno, Siner je izdržao pritisak i odbranio svoj servis.

PROČITAJTE JOŠ

U 11. gemu, siner je imao tri brejk lopte, ali ih je sada spasao Rune. Od toga poslednje dve na drugi servis. Izdržao je sve to Danac, izdržao je i prethodnu svađu sa publikom, bespotrebnu sudijski opomenu, na kraju je osvojio ovaj gem.

Rune je tada opomenut zbog psovki što ga je razbesnelo pa je zvao i supervizora i pretio da neće da nastavi meč, ali je ipak od toga odustao.

U taj-brejku Rune je žestoko pokraden. Pri njegovom vođstvu od 3:2, na servis Sinera, osvojio je Norvežanin poen, ali je sudija sišao sa stolice da proveri trag i ustanovio da je loptica pogodila liniju. Ipak, snimak je pokazao da je loptica bila u autu, a to je dalo krila Italijanu, koji je došao do dve meč lopte.

Rune je prvu spasao na svoj, a drugu na servis rivala za izjednačenje i produžetak drame. I ne samo to, uspeo je potom Danac da stigne do set lopte, a već prvu je iskoristio za izjednačenje.

Ipak, u osmom gemu trećeg seta Siner je ponovo načinio brejk, kao i u prvom periodu igre bilo je to sasvim dovoljno, za konačan trijumf protiv borbenog Runea i plasman u polufinale gde ga čeka okršaj sa Stefanosom Cicipasom.

BONUS VIDEO Rune pokraden u meču sa Sinerom, velika sudijska greška

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar