Foto: AP Photo/Aaron Doster

Novo priznanje za srpskog tenisera.

Još jedan izbor, još jedna nagrada za Novaka Đokovića za godinu koja polako ostaje iza nas i dokaz da mu u ovom trenutku nema ravnog sportiste na planeti.

On je u izboru čuvenog španskog lista „Marka“ proglašen za najboljeg stranog sportistu na svetu gde je u žestokoj konkurenciji razbio sve rivale.

PROČITAJTE JOŠ

„Tri Grend slem titule u Australiji, Rolan Garosu i US openu, uz sedmi Završni masters etablirali su ga u najboljeg tenisera u istoriji. Samo Alkarasz i Siner su uspeli da ga zaustave, gotovo da nema rekorda koji su mu odoleli, ali želi još“,komentar je „Marke“.

Naš teniser dobio je 35 odsto glasova, dok je drugoplasiranom vozaču Formule 1, Holanđaninu Maksu Verstapenu, pripalo 26 odsto. Na trećem mestu našao se još jedan Srbin – Nikola Jokić! Najboljem košarkašu NBA lige i šampionu sa Denver Nagetsima pripalo je 13 odsto glasova, dva više nego što je dobio danski biciklista Jonas Vingegor. Dalje slede francuski plivač Leon Maršan, američki atletičar (sprinter) Noa Lajls, japanski gimnastičar Daiki Hašimoto, američki ragbista Patrik Mahoms, švajcarski skišaj Marko Odermat i na desetom mestu italijanski vozač motora Frančesko Banja.

Španac Karlos Alkaraz je izabran za najboljeg španskog sportistu godine ispred Fernanda Alonsa. Kada je reč o damama, prvo mesto pripalo je američkoj gimnastičarki Simon Bajls, koja je konkurenciju pobedila sa 37 odsto glasova. Druga je američka skijašica Mikaela Šifrin (13%), a treće mesto dele kenijska maratonka Fejt Kipjegon i poljska teniserga Iga Svjontek (po 8%).

BONUS VIDEO: Gem koji je presudio Novaku Đokoviću, ali i Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar