EPA-EFE/ANDY RAIN

Italijanski teniser Mateo Beretini povukao se sa Australijan opena u poslednjem trenutku.

Iako je delovao optimistično i trenirao je neposredno pred turnir, Italijan je morao da se povuče zbog povrede stopala.

PROČITAJTE JOŠ:

Vuče je već mesecima i u glavnom žrebu ga menja Zizu Bergs, dok su organizatori turnira u Melburnu poželeli Italijanu brz oporavak.

Taj oporavak već sada nije brz, jer je Mateo poslednji takmičarski ritam imao još tamo prošlog leta kad je bio na US openu.

Od tada prolazi kroz pakao iz kog nikako da se izvuče i nadao se da će to moći baš u Melburnu gde je otišao prilično optimističan.

„Letimo u Melburn, radujem se novoj sezoni“, napisao je Beretini kratko uz fotografiju s aerodroma, pre manje od dve nedelje.

Nekadašnji finalista Vimbldona (2021) je ispao iz najboljih 100 na svetu posle pet godina upravo zbog povreda i nalazi se na 125. poziciji.

On se nalazio u Novakovoj strani žreba i mogao je da se sastane sa srpskim igračem u četvrtfinalu turnira na kom titulu brani upravo Đoković. Ovako, Australijan open je i pre početka turnira ostao bez jednog od najzvučnijih imena i bivšeg člana Top 10 društva na ATP turu.

Đoković ove godine u Melburnu brani titulu osvojenu lani u finalu protiv Stefanosa Cicipasa, a prvi rival mu je Dino Prižmić, u nedelju od devet časova na „Rod Lejver areni“.

BONUS VIDEO: Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar