Foto: EPA-EFE/Kai Forsterling

Srpski teniser Laslo Đere pobedio je Maksima Kresija u meču prvog kola Vimbldona u četiri seta. Đere je posle tri i po sata igre slavio sa 6:7 (5), 7:6 (3), 7:6 (8) i 7:6 (7), veoma zanimljivog duela.

Ili, zanimljivog bar u prva dva seta kada je i bilo kombinacija i nadigravanja dvojice tenisera. Kasnije se sve svelo na servis Kresija koji je bio predvidiv i servirao je jednako jako i prvim i drugim servisom, pravio je mnogo duplih grešaka i jedna od njih ga je na kraju i koštala poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta dupla greška je došla u taj-brejku četvrtog seta kada je Amerikanac omogućio Đereu da svojim servisom završi posao u meču.

Laslo je sa druge strane bio nešto kreativniji i njegova igra je bila bolje izbalansirana, pa je na 29 vinera imao 23 greške, dok je Kresi napravio čak 48 grešak, a imao je samo 34 vinera.

Ako znamo da je napravio 23 asa i da je imao 21 duplu grešku, jasno je da tako nije mogao da pobedi.

Mogao je, pak, da uzme prvi set u kom je napravio brejk za 3:1, posle čega se Đere vratio brejkom na 3:3, ali je u prvom od četiri taj-brejka Amerikanac bio bolji.

Tokom drugog seta je Kresi brejkom poveo sa 1:0, Laslo se vratio na 2:2 i onda u 11. gemu spasao još brejk lopti rivala za produžetak nade i kada je došlo do drugog taj-brejka već se bio razigrao i uspeo da izjednači.

U tom momentu mu je meč prekinut zbog mraka i posle pauze je premešten na teren broj 1 gde je moglo da se igra pod reflektorima. Đereu to nije smetalo, bio je smiren i to se isplatilo.

Tokom trećeg i četvrtog seta nijedan od igrača nije imao niti jednu brejk loptu, što dovoljno govori o tome koliko je meč bio jednosmeran.

Na kraju, Đere je uspeo da izvuče bolji kraj, prvo u trećem setu kada je imao i mnogo sreće.

Kresi je na 7:6 imao veliku priliku da na mreži završi posao, ali je pogodio upravo mrežu za 7:7. Kresi je napravio duplu grešku za 9:8 posle čega je Đere odservirao za osvojen treći set.

U četvrtom je Kresi opet sebe samouništio u odlučujućim trenucima. Đere je gubio 4:2 u taj-brejku tog seta i uspeo je da pritisne rivala dovoljno da uzme mini-brejk za 4:4.

Kresi je potom došao do set-lopte na 6:5, ali je Đere tada odservirao perfektno i spasao se. Drugim maestralnim servisom je izvukao viner za meč loptu, prvu posle tri sata i 25 minuta igre. Kresi ju je spasao strašnom kombinacijom servisa i dijagonale. Duplom greškom je Kresi predao Đereu drugu meč loptu, a Laslo je pasing šotom posle drugog servisa završio posao.

Već u četvrtak ga čeka meč sa Benom Šeltonom, što znači da će srpski igrač imati veoma malo vremena za odmor.

BONUS VIDEO: Novakov sjajan volej za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar