Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Uoči početka US Opena koji kreće u ponedeljak uveče po srpskom vremenu i dalje je centralna tema doping afera vezana za svetskog broja jedan, Janika Sinera.

Italijan je u martu dva puta bio pozitivan na zabranjenu suspstancu klostebol, a odmah je oslobođen krivice jer je uspeo da dokaže da je za to kriv njegov fizioterapeut.

PROČITAJTE JOŠ

Pomenuti član stručnog štaba je dobio otkaz, ali je priča uzburkala strasti i mnogi veruju da je Siner pomilovan jer je najbolji igrač sveta i jer iza sebe ima moćne kompanije koje daju veliki novac.

Italijan je isticao da je imao isti tretman kao i svi i da nije bio privilegovan, ali je u razgovoru za ESPN istakao da je pozicija na kojoj se nalazi imala uticaj, ali na drugi način od onoga što mnogi insinuiraju.

„Ali, to je i do pozicije u kojoj se nalazite. Naravno, zbog toga gde sam ja trenutno imam i mogućnost da imam kvalifikovane stručnjake. Ali, stvari će ići tokom kojim krenu. Imao sam prilike da imam kvalifikovane ljude, ali opet sam bio tretiran kao svi ostali. Razlog zbog kog sam nastavio da igram sam već odavno objasnio, kada smo shvatili kako je ušlo u moje telo i od čega, saopštili smo brzo, tako da kada se sve uzme u obzir – sve je bilo isto kao i kod ostalih tenisera. Nije to bio lak period za mene“, kazao je Janik Siner za „ESPN“.

Ističe d aje posle svega osetio olakšanje.

„Nemam šta da dodam, bilo je teško vreme za mene, puno strepnji, srećan sam što se završilo i pao mi je kamen sa srca. Nadam se da niko od tenisera neće prolaziti kroz ovo. Nadam se da će ljudi i shvatiti zašto su mi dali da nastavim da igram, sve sam objasnio kako je bilo i kako je trebalo da bude. Nadam se da svi mogu da razumeju“, zaključio je on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare