Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Italijanski teniser Janik Siner imao je mnogo razloga da bude zadovoljan posle meča prvog kola na Rolan Garosu.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Siner je u prethodnom periodu zabrinuo svoje navijače jer je kuburio s povredom kuka, ali se oporavio dovoljno da zaigra u Parizu i pobedi Kristofera Jubenksa u tri seta sa 6:3, 6:3, 6:4 za dva sata i 12 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno, sjajno je što sam ponovo tu, radio sam mnogo da bih se vratio. Teniski mogu još da popravim igru, iz dana u dan ću to raditi, pokušaču da dođem do boljeg ritma na treninzima, sada sam potpuno opušten. Srećan sam, nije bilo lako.

Odmah nakon toga je usledilo i pitanje da li je znao da će sve biti u redu kada je reč o povredi, s obzirom na to da je pred masters u Rimu poručio da će pauzirati veoma dugo ako se ne povuče sa tog turnira i nastavi da igra uprkos povredi.

„Rekao sam da ću prvi meč igrati samo ako sam spreman 100%, deluje okej, generalno sam spreman, ali nije forma tu gde treba da bude. Bio sam dugo bez treninga, malo sam u glavi imao problema sa tim. Danas je bio dobar dan za mene i videćemo šta ću uraditi u sledećoj rundi“, navodi Siner.

Janik je osvojio prvi grend slem ove sezone u Australiji, a za Rolan Garos je trenirao s Keijem Nišikorijem koji je posle nekoliko godina upisao prvu grend slem pobedu.

„Pre svega sam srećan što vidim Keija nazad, što je pobedio juče u pet setova, to je veliki uspeh. Bio je igrač kojeg volim da gledam, način na koji igra je sjajan. Vežbao sam sa njim, ima sjajan tajming na loptici, ne pamtim kada sam vežbao sa njim sa 17 godina, voleo bih da igramo međusobno na turniru. On je igrač sa kojim bih voleo da se sastanem, neki su već otišli u penziju. Želim mu sve najbolje na Rolan Garosu“.

Bio je nezaobilazan komentar i o Novaku Đokoviću, pošto je Siner najbliži tome da pretekne srpskog igrača, već dugo neprikosnovenog na vrhu ATP liste.

„Ne razmišljam o tome, samo pokušavam da se vratim gde sam bio, da izgradim samopouzdanje. Svi udarci su mi važni i svi mečevi, samo jedva čekam da se takmičim, bez toga nije zabavno. Znam scenario, ali nije toliko o tome u ovom momentu. Naravno da je san, ali sam opušten. Ako se dogodi, to je sjajno, ako ne, i dalje sam mlad, nadam se da ću doći do te tačke. Radujem se što ću ponovo na teren za dva minuta“, kaže Italijan, kome je sledeći protivnik Rišar Gaske.

„Jedva čekam, biće težak meč, protiv francuskog igrača igrati ovde je teško, posebno protiv njega, jer ima dosta navijača. Dao je dosta za sport, on je jako talentovan, moraću da budem na nivou da ga pobedim, da izgradim samopouzdanje, ali generalno, samo gledam ka tome“, naveo je Siner i istakao da se u Parizu oseća lepo, te da je srećan što može da se takmiči i što tu ima podršku.

BONUS VIDEO: Nestvaran previd sudije na meču Cicipas – Siner

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar