Foto: Starsport

Serbia Open se ove godine održava od 2. do 9. novembra i po prvi put će biti održan u "Beogradskoj areni". Za razliku od nekih prethodnih izdanja ovog puta će se igrati usred jeseni, a ne kao ranije kada se igralo u toku proleća.

I to nije jedina razlika.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je iznenadala dobila organizaciju jednog ovakvog događaja, pa je tako Srbija dobila nešto više od dva meseca da organizuje turnir iz serije 250. Đorđe Đoković, direktor turnira, uspeo je da ispregovara licencu i da je uzme od Hihona koji nije uspeo da organizuje turnir.

Za sada je poznato samo da će tamo igrati samo dva tenisera i to ozbiljna imena. U pitanju je dvostruki grend slem polufinalista (ove godine stigao do polufinala US Opena) Frensis Tijafo iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i Sten Vavrinka, trostruki grend slem šampion.

View this post on Instagram

A post shared by Serbia Open (@serbiaopen)

Prva dva objavljena imena izazvala su veliku pažnju, a koliko se teniska zajednica raduje turniru u Beogradu najbolje svedoči činjenica da su mesta volontera popunjena za manje od dva dana. Dakle, svako ko želi da bude deo spektakl mora da kupi kartu, a cene još uvek nisu poznate. Nisu zapravo ni puštene u prodaju.

Do turnira je ostalo manje od mesec dana, a ostaje da se vidi ko će se još pojaviti u Beogradu. Za Nova.rs su ranije izrazili želju da se okušaju u Beogradu Korentan Mute i Borna Ćorić koji su najavili da bi mogli da se nađu u Srbiji.

„Plan je da dođem u Beograd, trebalo je da bude Hihon, a sada je Beograd. Sad mi je još bliže, mogu automobilom da dođem, kraj je sezone i ne moram da letim, do tada ću već biti umoran. To jeste plan, ali za dva meseca ko živ, ko mrtav“, rekao je Ćorić za Nova.rs krajem avgusta i pričao o čuvenom snimku sa Đokovićem.

Novak Đoković na Serbia Open 2022
Foto: Starsrport/Serbia Open

Sada je jedno veliko pitanje da li će se u Beogradu u tom periodu naći Novak. Sam je potvrdio da neće igrati na turniru, ali…

„Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd, to je Đoletov projekat, on je od početka do kraja uradio sam sa timom. Drago mi je jer njegov tim radi dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci, znaju kako da organizuju dobar turnir. Pružila se prilika da uzmu licencu na dve godine, ta licenca opet ne pripada Beogradu, već turnir u Sankt Petesburgu. Bio je u Izraelu, pa onda se preselio u Španiju. Drago mi je da ima dve godine garantovane, Beograd ima tenisku kulturu. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organizatorima. Nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati, domaća publika gleda, nadamo se da će biti neko zvučnije ime. Nezgodno je jer je pred masters u Torinu i dosta tenisera tada završava sezonu“, rekao je Đoković tokom US Opena kada je i objavljeno da se turnir seli za Beograd iz Španije.

Đoković je istakao više puta da ne juri više plasman na ATP listi i da mu to nije prioritet, pa čak ni Završni masters u Torinu nije visoko na listi prioriteta. Ipak, u slučaju da se Novak predomisli nema nikakve dileme da bi mogao da dobije specijalnu pozivnicu neposredno pred turnir. Uostalom, direktor mu je rođeni brat. Naravno, očekuje se da se pojavi na turniru makar kao gost, ako ne kao takmičar. Mada i to nije nikakva garancija.

Đorđe Đoković
Đorđe Đoković; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Očekuje se da TSS podeli određene karte klubovima kako bi klinci napunili tribine, a još uvek nije poznato ni koliko će biti kapacitet centralnog terena (očekuje se od sedam do 10 hiljada mesta). Očekuje se takođe da se koriste i mala i centralna dvorana „Beogradske arene“, a po organizaciji bi ovaj turnir umnogome mogao da liči na turnir u Beču.

Ovo će biti svojevrstan test za ljubitelje tenisa u Srbiji da li više vole tenis ili Novaka Đokovića. Za sada se očekuje da se na turniru takmiče svi srpski teniseri. Konačna lista učesnika će biti poznata za 20 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Aleks Mikelsen, najbolji momenti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar