Kasper Rud Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Norveški teniser Kasper Rud napravio je presedan u istoriji muškog tenisa nakon što je osvojio titulu na turniru u Ženevi.

Rud je zbog vremenskih prilika bio prinuđen da meč sa Flaviom Kobolijem iz Italije razvuče na dva dana i da ga počne u petak, a završi u subotu.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle skoro dva sata tenisa, Rud je pobedio Kobolija u subotu sa 1:6, 6:1, 7:6 (4), da bi u nastavku dana morao da igra i finale. I tu je pobedio Tomaša Mahača sa 7:5, 6:3 za sat i 48 minuta igre.

Mahač je stigao motivisan posle pobede nad Novakom Đokovićem u tri seta polufinala u petak (6:4, 0:6, 6:1), ali i odmorniji pred meč sa Rudom.

To nije sprečilo Norvežanina da ipak pokaže razliku u kvalitetu u odnosu na 44. tenisera sveta u dva seta.

Mahač je bolje otvorio meč i napravio je brejk u trećem gemu, te je poveo sa 2:1, zatim je odigrano nekoliko tesnih gemova, da bi Rud pred završnicu seta brejkom vratio egal na 5:5 i to nakon spasene set lopte za Čeha.

Do kraja je duplirao brejk i iskoristio Mahačev pad, pa poveo sa 1:0. U drugom setu je Rud već postigao „radnu temperaturu“ i u drugom gemu je napravio brejk koji je sačuvao do kraja za pobedu, titulu sa turnira serije 250.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar