Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale Rolan Garosa gde će igrati protiv španskog igrača Karlosa Alkaraza.

Zverev je u četiri seta pobedio norveškog igrača Kaspera Ruda sa 2:6, 6:2, 6:4 i 6:2. Istog dana Alkaraz je daleko teže izašao na kraj sa Janikom Sinerom u pet setova i to sa 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev je tokom većeg dela meča kontrolisao dešavanja na terenu, pošto je u nekim ključnim momentima pokazivao veću snagu na servisu, a u drugima bolju koncentraciju u udarcima.

Rud nije bio sav svoj posle prvog seta, ali je igrao onoliko koliko je to Zverev dozvoljavao, pa je imao nekoliko šansi da stvari odvede na svoju vodenicu i nije ih iskoristio tokom dva sata i 38 minuta dugog meča.

Istini za volju, prvi je napravio brejk i poveo sa 2:0 prilično ubedljivo. Zverev je bio van fokusa još uvek i kao da se nije ni zagrejao.

Olako je ispustio i servis u osmom gemu, pa je Rud imao razloga za samopouzdanje u drugom setu. A tamo su se stvari odmah okrenule protiv njega.

Foto: Profimedia

Zverev je napravio brejk u prvom, potom još jedan u petom gemu i vratio se u meč jer je drastično popravio procenat prvog servisa, a onda i preciznost udaraca jer je napravio samo četiri greške i imao 15 vinera.

I treći set je bio slična slika i Rud taj ritam jednostavno nije mogao da prati. Niej Norvežanin bio katastrofalan, imao je četiri direktna poena više nego greške, ali nije vredelo.

Pretrpeo je brejk u petom gemu nakon što je tražio tablete, Zverev je tim brejkom rešio treći set i onda u četvrtom sa još dva samo priveo meč kraju.

Alkaraz se više namučio jer je i Siner hteo da opravda svoje prvo mesto na svetskoj rang listi od ponedeljka.

Foto: Tanug/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Italijan je dobio prvi set sa 6:2 i to sa tri brejka, dok se Karlos mučio. Kada je Janiku popustio servis, a Alkaraz počeo da pogađa bolje, popravio je realizaciju, dok je njegov rival išao u kontru.

Španac je tako uzastopnim brejkovima za 2:2 i 4:2 uspeo da izjednači, da bi se Siner resetovao u trećem setu i u istim gemovima uzimao servise Alkarazu kao Španac njemu u prethodnom za 2:1 posle velike borbe.

Četvrti set je doneo napetost do samog kraja i tu je jedan poen presudio, verovatno i u čitavom polufinalu.

Spain’s Carlos Alcaraz reacts during his semifinal match of the French Open tennis tournament against Italy’s Jannik Sinner at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 7, 2024. (AP Photo/Christophe Ena)

Bio je to poen na 30:40 za Karlosa u desetom gemu kada je jedinu brejk i set loptu pretvorio u izjednačenje 2:2.

A onda je u petom setu podsetio da je ipak trenutno i na šljaci malo bolji od Sinera brejkom u drugom gemu za 2:0 i konačnu pobedu.

Finale se igra u nedelju i Zverev igra za prvu grend slem titulu, Alkaraz za treću i to na trećoj različitoj podlozi.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Alkaraz - Siner - 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3, Rud - Zverev - 6:2, 2:6, 4:6, 2:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare