Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik objasnio je na najbolji način šta se desilo u polufinalu Rolan Garosa.

U prvom meču dana u petak je Novak Đoković eliminisao Karlosa Alkaraza posle četiri seta sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz se od trećeg seta mučio sa ozbiljnim grčevima, zbog čega nije mogao ozbiljnije da parira Đokoviću, koji je u nijansama ispustio i drugi set.

Rodik, nekadašnji svetski broj jedan, kaže da je to ono što Novak i inače radi.

„Prvo ti oduzme noge….“, napisao je Rodik na društvenim mrežama, a onda konstatovao da je meč za Alkaraza već u tom trećem setu verovatno gotov.

Nije u tom trenutku dok je meč trajao, želeo da završi misao koju je već jednom izgovorio, pre dve godine kada je kazao da ti „Đoković prvo oduzme noge, a onda ti oduzme dušu“. To je Rodik napisao kada je Đoković igrao protiv Džensona Bruksbija, koji je uzeo prvi set na US openu, a onda glatko izgubio naredna tri.

„Od pre deset minuta. Ovo nije dobro. Tek je na polovini ove stvari minimum“, rekao je Rodik nakon što je napomenuo da će obratiti pažnju na noge i kretanje Alkaraza za kog je video da pokušava da skrati poene.

Karlos je u trećem setu bio prinuđen da traži i medicinski tajm-aut usred gema, zbog čega se suočio sa automatski izgubljenim brejkom.

„Mora da štedi sebe narednih 20 minuta, bez velikih trkova. Mora da žrtvuje ovaj set ako je potrebno. Da iskoristi svaki trenutak između poena. Mora da počne da jede konstantno, odmah“, rekao je Rodik u toku meča.

Posle svega je naveo i da bi Alkaraz možda izvukao nešto iz meča da je on bio pri kraju, ali pošto ga je nedaća stigla u ranoj fazi trećeg seta, šanse nije bilo protiv sasvim dobro „našpanovanog“ Đokovića. Srpski igrač će u finalu Rolan Garosa igrati protiv pobednika meča Kaspera Ruda ili Aleksandra Zvereva.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar