Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Endi Rodik, nekada najbolji teniser planete, smatra da u špilu Rafaela Nadala još uvek ima skrivenih karata. Ne bi ga ni najmanje iznenadilo da Nadal odigra neuporedivo bolje u Parizu nego u dosadašnjem delu turnira na šljaci.

Nadal je do sada 14 puta osvojio turnir u Parizu, a na Rolan Garosu ima samo tri poraza u čitavoj karijeri (od toga dva od Novaka Đokovića i jedan od Robina Soderlinga).

Španac je istakao često pomalo depresivno i kao da želi da maksimalno obori očekivanja navijača da „neće igrati ako nije na 100 odsto“. Nadal je stigao u Rim gde na desnoj nozi nosi čarapu koju nije nikada pre, a takmičiće se na jednom od najslabijih mastersa u poslednje vreme (Karlos Alkaraz i Janik Siner se povukli zbog povreda).

PROČITAJTE JOŠ

Rodik veruje da Španac sve vreme tempira formu za Rolan Garos, naravno, pod uslovom da je zdravstveno dovoljno dobro da može da igra na tom nivou.

„Na početku turnira u Madridu rekao je, ‘ne znam da li ću igrati na Rolan Garosu’. Ja u to ne verujem. On je majstor da nešto ne obeća, a onda da uradi i više nego što se očekuje“, rekao je Rodik.

Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Zatim se podsetio kako se Nadal ponašao kroz godine i ne daje da ga sada zavara bilo šta.

„Tokom svog vrhunca, u prvom kolu Rolan Garosa bi igrao sa nekim ko je recimo na 70. mestu i kada bi ga pitali šta očekuje, rekao bi, ‘ne znam, može sve da ode i na njegovu stranu’. Navikao sam da u to ne verujem, prosto bih poludeo kada bih tako nešto čuo, ali verujem da je to uradio jer je sebi govorio u stilu, ‘ovo može da bude problem, daj da se potrudim da se to ne desi i da dam sve od sebe“, objasnio je Rodik.

BONUS VIDEO Nadalova rasprava sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare