Rafael Nadal Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dobra vest za velikog šampiona i španski tenis.

Španski teniser Rafael Nadal prekida veliki i dug prekid koji je napravio u karijeri zbog povrede kuka i problema sa delom tela koji ga muči čitave godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal se sigurno vraća na Australijan openu, otkrio je direktor tog turnira Kreg Tajli, pa će probati da pomrsi konce Novaku Đokoviću, koji je u Melburnu ove godine uzeo titulu.

Rafa je baš u Australiji igrao poslednji turnir i rano je ispao od Mekenzija Mekdonalda. Usledili su meseci muka, bolova i borbe da ozdravi. Rekao je u jednom trenutku da će prekinuti karijeru ako se ispostavi da je pauza duga.

Srećom po tenis, to nije uradio, a Tajli navodi da je Nadal odlučio da se izvesno vrati tamo gde je Novak najjači i gde ima deset titula.

„Očekuje nas povratak nekih velikana, i šampiona koji su odsutni već nekoliko godina. Ovde možemo ekskluzivno da otkrijemo da će se i Rafa vratiti.Odsutan je veći deo godine, a u razgovoru sa njim poslednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti, zbog čega smo zaista uzbuđeni. I znamo da Nik (Kirjos) trenira, tako da očekujemo i njega“, rekao je Tajli.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Novak Đoković i Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

S obzirom na to da je dva puta osvajao AO, Nadal bi mogao da dobije specijalnu pozivnicu. Rafa je trenutno 240. teniser planete jer je pauza trajala dugo i bodovi su se gubili.

Jedna pobeda i tri poraza, to je skor u ovoj godini u kojoj je španski as tek nedavno posle pola godine objavio detalj sa treninga i priprema za povratak tenisu.

Za sada nije sigurno hoće li se vratiti pre turnira u Australiji, ali je dobra vest što bi tamo trebalo da se nađe početkom naredne godine. Novak je početom ove u finalu Melburna pobedio Stefanosa Cicipasa.

BONUS VIDEO: Žene sa Nadalovim maskama provociraju Novaka 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare