Foto: Thomas Reiner - ThomasReiner.pro / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedan od najvećih muških strahova.

Rafael Nadal je najavio povratak u profesionalne vode, možda i da odigra poslednju sezonu pre nego što zauvek izađe iz ATP karavana. I tako su priče o njemu sada sve češće, ali se u moru teniskih stvari istakla i jedna estetska.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači ne prestaju da govore o kosi ili nedostatku kose Nadala. Godinama se bori sa proređenom kosom, a vremenom je naučio da to sakriva savršenim češlanjem. I dalje nosi traku oko glave, ali kada nije spreman za slikanje postaje jasno koliko je izgubio kose.

To je upravo pokazao jedan selfi sa navijačem koji se sada masovno deli na društvenim mrežama.

Evidentno je da se možda i po prvi put vidi koliko kose nedostaje Nadalu. U snimcima i fotografijama koje su nastale u savršeno režiranim uslovima nije bilo moguće videti koliko je zapravo kose izgubio, a činjenica je da se Nadal sa time nikako ne miri.

„Bila je ovo duga godina, prošao sam kroz mnoge faze, od pokušaja da se ponovo takmičim tokom sezone šljake… Sedmicu za sedmicom, razočarenje za razočarenjem sve dok nije došlo vreme da se zaustavim i kažem da je dosta. Morao sam na operaciju“, rekao je Nadal u najavi povratka.

Zatim je nastavio.

„Od tada je mi se otvorio novi horizont, težak put, ali uvek sam imao nadu da ću se vratiti. Naravno da je bilo mnogo nedoumica. Naravno da je bilo trenutaka kada je izgledalo nemoguće da ovaj trenutak dođe, ali sada mislim da sam spreman da se vratim.“

Istakao je da samo želi da igra sa svima.

„Ne znam na kom nivou ću biti, ne znam šta da očekujem. Nemam pojma, ali me trenutno nije briga. Srećan sam što sam se vratio i želim da se zabavim i verujem da ću biti konkurentan. Trenirao sam dobro nekoliko nedelja, verujem da ću moći da se takmičim. Prošao sam kroz mnoge faze, ali danas mislim da je vreme. Znam da je to težak turnir, ali nadam se da ću biti spreman da se takmičim. Ne težim ničemu drugom, samo da budem konkurentan.“

BONUS VIDEO Još jedan sasvim običan poen Federera i Nadala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare