EPA-EFE/Chema Moya

Rafael Nadal, španski teniser, objavio je da će igrati na turniru u Baštadu iz serije 250 sredinom jula.

Ovaj turnir u Švedskoj na programu je od 15. do 21. jula, a Nadalu će poslužiti kao priprema za Olimpijske igre.

Takođe, Nadal je još jednom potvrdio da će propustiti Vimbldon, a pitanje je da li će na tom grend slemu više ikada zaigrati.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tokom moje konferencije za štampu posle meča na Rolan Garosu pitali su me o mom letnjem kalendaru i od tada treniram na šljaci. Juče je objavljeno da ću igrati na letnjim Olimpijskim igrama u Parizu, mojim poslednjim.

Sa ovim ciljem, verujemo da je najbolje za moje telo da do tada ne menjam podlogu i nastavim da igram na šljaci. Iz tog razloga će mi nedostajati da igram na šampionatu ove godine na Vimbldonu. Tužan sam što ove godine ne mogu da proživim sjajnu atmosferu tog neverovatnog događaja koji će uvek biti u mom srcu, i biti sa svim britanskim navijačima koji su mi uvek davali veliku podršku. Svi ćete mi nedostajati.

Da bih se pripremio za Olimpijske igre, igraću turnir u Baštadu u Švedskoj. Turnir koji sam igrao ranije u karijeri i gde sam se odlično zabavljao i na terenu i van njega. Radujem se što ću vas sve videti tamo. Hvala vam“, napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Inače, Nadal bi na Olimpijskim igrama trebalo da igra i u singlu, ali i u dublu sa Karlosom Alkarazom.

Ono što je zanimljivo jeste da Nadal neće igrati u Hamburgu, takođe od 15. do 21. jula, a baš u Nemačkoj na terenu bismo mogli da vidimo Novaka Đokovića. Turnir u Hamburgu je iz serije 500, a Novaku će biti potrebna priprema za Olimpijske igre na šljaci, pogotovo ako propusti Vimbldon zbog povrede i operacije kolena.

U isto vreme organizuju se i turniri u Njuportu i Gštadu, dok se pre Olimpijskih igara organizuju i takmičenja u Umagu, Atlanti i Kicbilu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar