Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Mlada španska teniserka Arijana Gerlings nedavno je prekinula saradnju sa teniskom akademijom Rafaela Nadala, a interesovanje javnosti je izazvala svojim izjavama o načinu na koji se tamo radi.

Mnogo treninga i malo odmora između njih bila je svakodnevna rutina za nju i ostale polaznike akademije.

„Trenira se satima, a tu je prisutan Toni Nadal. Pristup radu je isti kao i Rafin, puno se trenira, a malo se odmara. To je uzrok mnogih povreda. Niko nije fizički spreman poput Rafe. Mnogi od nas ne bi izdržali tempo od pet sati treninga dnevno bez dana odmora“, rekla je Gerlings. koja zauzima 756. mesto na WTA listi.

PROČITAJTE JOŠ

Dodala je Gerlings da je zahvalna akademiji na iskustvu, radu i pomoći koju su joj pružili tokom dana koje je tamo provela.

„Bilo je to nezaboravno iskustvo, od prvog dana sam imala njihovu podršku i u tenisu i na studijama“, nastavila je ona, a potom naglasila da joj, iako je svesna da je tako nešto nemoguće, smeta što akademija nema individualan pristup u radu sa svakim studentom.

„Koliko znam i što sam videla, svi su trenirali isti broj sati. Naravno da te puste da se odmoriš ako si umoran, ali mislim da bi bilo najbolje da napravimo profil svakog od učesnika“, dodala je Gerlings.

BONUS VIDEO Novak Đoković u finalu Završnog mastersa pobedio Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar