Novak Đoković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Najbolji teniser planete je tokom godina poslužio kao uzor mnogim velikim sportistima.

Čovek koji je sa 36 godina završio 2023. na prvom mestu ATP liste, uzeo tri od četiri grend slema i Završni masters i probio granicu od 400 nedelja na vrhu svakako zavređuje poštovanje mnogih.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od njih je i Federiko Gati, italijanski fudbaler Juventusa, čiji je otac Ludoviko objasnio za Tutosport šta Đoković znači Federiku.

„Đokovićeva glad za pobedama… Izuzetno mu se divi, posebno što se nikada ne zadovoljava pobedama“, ispričao je Ludoviko.

Poznato je da je Federiko, koji danas ima 25 godina, radio kao prodavac na pijaci i zidar.

„Bio je sit tog života. Radio je, igrao i spavao, ništa drugo. Nikada se nije opuštao. Stalno se borio sam sa sobom. Znao je da mora da promeni svoj život, divim mu se, uspeo je u tome. Letos ga je želelo nekoliko klubova iz Engleske, uvek sam mislio da mu Premijer liga odgovara. Ali, moj sin je odlučio drugačije. Uvek je želeo samo Juventus“, kazao je Federikov otac.

Danas igra sa Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem u ekipi, a u Torinu je mogao pre mesec i po dana da gleda Đokovića i uživo.

Upravo tamo je srpski teniser uzeo titulu Završnog mastersa pobedom nad Federikovim zemljakom Janikom Sinerom u finalu.

Gati je sve do prelaska u Frozinone pretprošle sezone igrao u nižim ligama i onda je pojačao Juventus 2022. posle čega se još jednom našao u Frozinoneu, ovog puta na pozajmici.

BONUS VIDEO: Novak se „posvađao“ sa ivičnjakom u Marbelji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar