Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Francuski teniser Korentan Mute izrazio je svoje mišljenje o pitanju koje već godinama izaziva sporove u svetu tenisa.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Mute je ovogodišnji Vimbldon propustio zbog povrede, Đoković se pre mesec dana povredio na Rolan Garosu i bio prinuđen da operiše koleno, ali se pojavio u Londonu na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Protivno svim očekivanjima, zaigrao je i stigao posle artroskopije meniskusa do polufinala trećeg grend slema sezone i meča sa Lorencom Musetijem.

Upravo je sa Musetijem u Parizu pre mesec dana igrao meč u pet setova i doživeo je povredu zbog koje je morao „pod nož“.

Nije nepoznato da već nekoliko godina Novak smatra da bi i grend slemove trebalo igrati na dva dobijena seta, mada je svestan da je njegov „forte“ kada se igra na tri dobijena i kada postoji mogućnost više da preokrene.

Upravo je Mute po tom pitanju odgovorio Benoi Mejlanu, francuskom novinaru koji zagovara da ostane do pet setova na najvećim turnirima.

Mejlan je razočaran što takvih signala o skraćivanju mečeva ima i sa Vimbldona, pa je citirao Džona Mekinroa i Novaka Đokovića.

Mekinro smatra da se peti set treba igrati kao super taj-brejk do deset poena, dok je Novak rekao da se prve runde igraju do dva dobijena seta, a onda kasnije do tri od osmine finala ili četvrtfinala. Francuski novinar je ostavio emodži koji povraća na te komentare, a prozvao ga je Mute.

„Jedini koji su protiv toga da se mečevi skrate kako bi se zaštitilo zdravlje sportista su oni koji sede u svojim foteljama (ili koji su ispred ekrana). Povrede su češće iz godine u godinu, što se jasno vidi, ali to nikoga ne dotiče. Pitanje je čije se mišljenje samo više ceni“, rekao je Mute.

BONUS VIDEO: Novakovi problemi sa stomakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare