Foto: Printscreen Instagram / TSS

Vikend u Beogradu možda ne obećava kada gledamo vremensku prognozu, ali kada je u pitanju sport i potencijalno događaj sa velikom istorijskom težinom, onda stvari dostižu tačku usijanja.

Ove subote i nedelje, Srbija će biti domaćin baraža za ostanak u svetskoj grupi Dejvis kupa, a protivnik u tom duelu biće selekcija Grčke.

Vodila je Srbija i veće bitke u ovom takmičenju, jednom ga i predvođena Novakom Đokovićem i osvojila, ali bi ovaj duel mogao da ima specifičnu težinu.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Grčka izostankom Stefanosa Cicipasa ostala gotovo bez šansi da napravi čudo u ovom duelu i Srbija je apsolutni favorit, više od samog trijumfa bi značaj mogao da ima meč Novaka Đokovića.

Najbolji teniser svih veremena će prema sopstevnom priznanju možda i poslednji put u zvaničnom meču igrati pred navijačima u Srbiji, bar kada je u pitanju Dejvis kup.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Nemam nikakve planove, samo u Dejvis kupu. Zaista želim samo da uživam jer u zavisnosti od formata i kako će se stvari odvijati u narednim godinama, možda i poslednji bude pred domaćom publikom u Dejvis kupu, tako da uživaću u tome“, rekao je Novak Đoković.

Činjenica je da se po novom formatu Dejvis kup sve manje igra na terenu jedne od dve ekipa iako je Srbija u preliminarnoj fazi ove godine dočekala Slovačku, ali je velika mogućnost da u narednoj sezoni naši navijači ne dobiju tu priliku.

S obzirom da Đoković ima 37 godina i da je pitanje kraja karijere sve češće na talonu iako on i dalje ne namerava da stane, ostaje da se vidi da li će ikada ponovo zaigrati za naš tim na tlu Srbije.

Pitanje je da li ćemo ga gledati i na nekom turniru uopšte u našoj zemlji.

Beograd je dobio na dve godine pravo da organizuje ATP turnir, ali ove nećemo gledati Đokovića koji želi da se izbori za završni masters u Torinu koji ide odmah nakon tog turnira, a slična situacija je i sledeće sezone pa je pitanje da li će i tada da igra.

Zato je velika verovatnoća da će u subotu i eventulano nedelju poslednji put u karijeri igrati pred navijačima u Srbiji.

Tako bi duel protiv anonimusa Janisa Ksilasa u subotu pod svodovima dvorane „Aleksandar Nikolić“ mogao da ima posebnu težinu i istorijski značaj.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare