Foto: EPA/SERGIO BARRENECHEA

Govorio o brojnim detaljima koje zanimaju javnost.

Pepe Imaz, nekadašnji deo tima Novaka Đoković i čovek koji je najomraženiji u srpskoj javnosti, govorio je za špansku „Marku“ i otkrio da se čuo sa srpskim teniserom nakon što je osvojio 22. grend slem titulu i 10. Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ

„Poslao sam mu poruku i rekao mu da ga volim. Trofej je sjajna stvar, ali ono što nas je on naučio je mnogo sjajnije, a to je taj momenat emocija i ljubavi. U tom zagrljaju sa porodicom je pokazao da je ljudsko biće, a ne hladna mašina. Nije tu u momentu njegovog dolaska u boks bilo toliko euforije koliko osećanja svesnosti, empatije i ljubav“, poručio je Imaz.

Setio se i teškog perioda koji je Novak prošao i poručio da samo mentalno jaka osoba to može da prevaziđe.

„Zamislite samo vi, kao ljudsko biće, da ne možete da igrate nešto što obožavate. Sa druge strane, na ljudskom nivou, kroz ono što je on prošao i osude koje je dobio, bilo je teško. Dobio je veliko suđenje. Svakako, najteža godina za Novaka, bez pogovora, emotivno i ličn.“

Otkrio je i kako je izgledala saradnja sa Đokovićem.

„Pretežno smo u kući, mirno i tiho pričamo, bitno je da on može da se izrazi. Da budem jasan, nisam neko ko zna više od njega i ko mora da ga uči, nisam mu davao ni savete. Ja sam samo ljudsko biće koje je u procesu rasta, a kada imam dovoljno, delim sa ostalima. To je i on želeo“, završio je Imaz.

BONUS VIDEO Đoković se u broju osvojenih grend slemova izjednačio sa Nadalom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare