Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Čuveni teniski trener Patrik Muratoglu kaže šta misli da je bio najveći izazov Novaka Đokovića pred Australijan open.

Muratoglu je zajedno sa ostalim stručnjacima iz teniskog sveta ispratio Novakov pohod na desetu titulu u Melburnu i rekordnu 22. uopšte.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković i Nadal su sada izjednačeni na vrhu sa po 22 grend slem trofeja, a Muratogulu je podsetio na teror koji je srpski teniser prošle godine preživeo u Melburnu.

Tada je odande deportovan jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, i to nakon što je došao u zemlju sa potvrdom o medicinskom izuzeću.

Nekadašnji australijski ministar za imigracije Aleks Hok mu je diskrecionom odlukom ukinuo vizu, Federalni sud u Kanberi je tu odluku potvrdio i Novak je proteran.

Muratoglu baš to vidi kao najveći izazov pre turnira, iako se Đoković u Melburnu ove godine, kada se vratio uprkos svemu, više mučio sa povredom zadnje lože u prva tri kola.

„Pre australijske turneje najveći izazov je bio za Novaka da se izbori sa svojim emocijama, godinu posle drame, i da odigra na visokom nivou u ovakvom okruženju. To kako je ‘pukao’ posle pobede u finalu je bilo glasna poruka. Izazov prihvaćen“, napisao je Muratoglu.

Đoković je i pre početka turnira u Melburnu, posebno nakon pobede u Adelejdu, isticao da je loše emocije ostavio iza sebe, jer u suprotnom ne bi ni bio tu, na mestu gde je uskraćen da se bori za još jednu titulu.

BONUS VIDEO Nebojša Višković: Plakao sam zajedno sa Novakom, nisam mogao da sakrijem suze 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar