Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Paolo Bertoluči, slavni italijanski teniser, pričao je o Novaku Đokoviću i povredi kolena s kojom se Srbin suočava u poslednje vreme.

Đoković je povredu meniskusa desnog kolena doživeo na Rolan Garosu, gde je čak i povređen uspeo da dobije meč osmine finala, ali je pred narednu rundu morao da se povuče, pa je dalje prošao Kasper Rud.

Novak je odmah nakon povlačenja odlučio da ode na operaciju i posvetio se oporavku, a veliko je pitanje kada će se vratiti i da li će biti spreman za Vimbldon i Olimpijske igre u Parizu.

Ipak Bertoluči je zabrinut za Đokovića, koji je posle Pariza došao u Beograd kako bi nastavi sa oporavkom.

„Signali uopšte nisu dobri, njegov nivo igre nije isti kao što je bio pre godinu dana. Pri kraju je svoje karijere. Ne može da bude tako dominantan kao što je bio toliko godina. I sada, sve zavisi od motivacije, koja je drugačija kada igra na grend slemu ili Olimpijskim igrama. Sada, verujem da neće igrati na Vimbldonu i da će se odmarati za Olimpijske igre. Ako to ne krene kako treba, mislim da treba ozbiljno da razmisli. Možda se čak ne bude ni kvalifikovao za finalni turnir u Torinu. Sigurno je da će o tome razmisliti bar sto puta. Sačekajmo“, rekao je Bertoluči za Fanpage.it.

PROČITAJTE JOŠ:

Prisetio se i kako je Đoković jedva preživeo mečeve sa Lorencom Musetijem i Fransiskom Serundolom.

„Bilo je scena i situacija u kojima je izgledalo kao da će se srušiti, a onda se nikada nije srušio. Ovog puta je bila istina (povreda).“

Prokomentarisao je i dešavanja na Rolan Garosu ove godine.

„Za favorite sam dao Zvereva, Đokovića, Sinera i Alkaraza. Trojica su stigla do polufinala, tako malo iznenađenja. Videli smo neke veoma dobre stvari, od Kobolija i drugih mladih igrača, a to nam predstavlja ogromno zadovoljstvo. Čini mi se da je sve prošlo kako se očekivalo, bez ičega senzacionalnog.“

Uporedio je i Karlosa Alkaraza, šampiona Rolan Garosa, sa „velikom trojkom“ tenisa.

„Treba da vidimo konkurenciju, jer su Đoković, Federer i Nadal osvojili više od 60 grend slemova, ali se se ‘pobili’. Da su bili sami, osvojili bi po 30. Da vidimo kakva će biti konkurencija i onda ne zaboravimo da su na primer Novak i Rodžer dostigli 38 i 37 godina bez ozbiljnih fizičkih povreda“, objasnio je Bertoluči.

Slavni Italijan je dodao da je Alkarazov maksimum najveći, ali da je Janik Siner bolji na duže staze. Takođe, naveo je kako Alkaraz nekada igra previše za publiku, te da je fizički malo moćniji od Sinera, koji još nije na vrhu po tom pitanju, ali jeste na prvom mestu ATP liste.

Paolo Bertoluči je inače bio 12. igrač sveta svojevremeno, u karijeri je osvojio šest titula, a najveći uspeh na grend slemovima mu je četvrtfinale Rolan Garosa 1973. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare