Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Možda nije u istoj fizičkoj formi kao što je bio ranijih godina dok je bio mlađi, ali Đokoviću se psihička snaga ne može spočitati.

Najbolji srpski teniser osvojio je šest taj-brejkova na ovogodišnjem Rolan Garosu. Na stranu što ih je isto toliko i odigrao i što nije prošao do finala sa Kasperom Rudom bez izgubljenog seta, impozantno je na koji način ih je osvajao.

PROČITAJTE JOŠ:

A uzimao je odlučujuće taj-brejkove tako što nije pravio nijednu neiznuđenu grešku.

Na to je podsetio poznati teniski novinar Bastijen Fahan, pošto je Đoković od starta turnira ređao taj-brejkove protiv Aleksandra Kovačevića, Martona Fučoviča, Alehandra Davidovič Fokine, Karena Hačanova i u finalu Kaspera Ruda.

Svaki od tih taj-brejkova imao je nemerljivu težinu za kasniji razvoj dešavanja u mečevima, možda posebno u onom sa Davidovič Fokinom sa kojim je Đoković odigrao dva taj-brejka.

Nakon toga je verovatno drugi najbitniji taj-brejk u finalu kada je podigao nivo svoje forme i drugi set dobio znatno lakše.

Da sve bude još neverovatnije, Novak je i u finalu Vimbldona 2019. i epskom meču sa Rodžerom Federerom odigrao tri taj-brejka i ni u jednom od njih nije napravio neiznuđenu grešku.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar