Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Hoze Morgado, jedan od najčuvenijih teniskih novinara, "opleo" je po US Openu nakon skandala koji se dogodio tokom meča između Beatriz Hadad Maje i Ane Kalinskaje.

Foto: Nova.rs; shutterstock

U toku trećeg gema drugog seta pri rezultatu 40:40 Brazilka je jednu lopticu vratila na polje Ruskinje, ali je ona prvo udarila u reket a potom u polje Hadad Maje pre nego što je prešla na polje Kalinskaje.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je Ruskinja zatražila čelendž a sudija Mirijam Blej pregledala snimak, poen je pripao Brazilki, što je izazvalo burnu reakciju Morgada.

„Šta? Hahahhaha. Ovo je jasno nelegalan potez. Svi gledaju“, napisao je Morgado.

Potom je dodao:

„Ovo je u potpunosti sramotno, izvinjavam se. Koristite VAR i ne vidite sopstvenim očima… Umesto brejk-lopte je gem-lopta, potom i gem“, dodao je on, da bi se na to nadovezao podeljenim spornim snimkom i još jačom porukom:

„Jedan od najsramotnijih momenata ovogodišnjeg US Opena. Ako za ovo služi… Onda nemojte koristiti VAR uopšte. Kalinskaja je bila u šoku, kako je i trebalo da bude“, naveo je Morgado.

Hadad Maja je od 2:0 za rivalku ušla u veliku seriju i do kraja meča joj prepustila samo dva gema, te je sa 6:3, 6:1 obezbedila mesto u četvrtom kolu i duel sa Karolinom Voznjacki.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare