Foto: EPA-EFE/KERIM OKTEN

Nekadašnja francuska teniserka i grend slem šampionka Marion Bartoli kaže da nije još uvek gotova dominacija Novaka Đokovića.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Bilo je svakako onih koji su požurili da njegovu šampionsku knjigu zatvore posle poraza od Janika Sinera u četiri seta polufinala Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je prvi grend slem sezone „Novakova kuća“, jer je tu osvajao trofej čak deset puta, kao što je poznato da do sada nikad nije bio poražen u polufinalu i finalu.

Siner je prekinuo taj niz pobeda i mnogi su potrčali da ga nazovu Đokovićevim naslednikom.

„On je igrač koji je u Australiju stigao umoran i istrošen posle 2023. koja je bila izuzetna za njega. Sad znamo da ima četiri ključne tačke u sezoni, tri preostala slema i Olimpijske igre. Otuda će uzeti odmor i napuniti baterije uz porodicu i onda će se pripremati za Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre, što će biti veoma zahtevan period, jer se podloge menjaju dva puta, a on mora da bude spreman za to“, rekla je Bartoli u podkastu na RMC.

Ona ne sumnja u Đokovića, uprkos tome što je samo jednom u prethodna četiri meča pobedio Sinera. Prethodno je gubio u grupi na Završnom mastersu i u polufinalu Dejvis kupa u Malagi. Pobedio je Italijana ubedljivo samo u borbi za trofej na ATP finalu u Torinu kada je, posle grupe, dobio šansu za popravni ispit.

„Uprkos tome što mlada generacija pritiska, to je očigledno, ovaj poraz je za mene samo incident. Ne možemo da kažemo da je ovo kraj ere Đokovića, prerano je pričati tako nešto. Možda nije ostvario cilj na Australijan openu, ali neće propustiti sezonu, to vam garantujem“, smatra Bartoli.

Novak ove godine nije uspeo da odbrani trofej u Melburnu, a do kraja brani trofeje na Rolan Garosu i US openu, osvojene tokom 2023.

BONUS VIDEO: Janik Siner – Novak Đoković, najzanimljiviji detalji meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare