Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Marko Bonariđo, italijanski novinar koji je plasirao inicijalnu vest o tome da je Janik Siner slobodan (da bi potom promenio tekst i dodao da je Svetska antidoping agencija ipak zatražila dodatno vreme), poznat je po krajnje bizarnom napadu na Novaka Đokovića.

On je u tekstu iz 1. decembra 2023. godine pisao o žalbi Novaka Đokovića na tretman pred meč Dejvis kupa protiv Kamerona Norija.

PROČITAJTE JOŠ...

„Tok 24. novembra, medicinski inspektor iz Međunarodne organizacije za integritet tenisa pojavio se u Đokovićevom domu sat i po vremena pred meč protiv Kamerona Norija kako bi uzeo par kapi njegove krvi za test. Tajming je bio ispravan, i izbor testa je bio ispravan, jer vađenje krvi traje par sekundi i jedva utiče na zagrevanje.

Đoković je, uz ružno ponašanje prema inspektoru, pomerio proveru za posle meča, drugim rečima dva sata kasnije kada mikrodoza više ne bi bila vidljiva na testu.“

Potom je dodao:

Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

„Da li je Srbin u riziku od kazne? Ne, jer za razliku od svih drugih sportova, anti-doping pravila tenisa omogućavaju mu brojne „rupe“ u pravilima. Prva je da tokom turnira, čak i iznenadna poput ove, smatra se ‘tokom takmičenja’ i podleže drugačijim praivlima. Druga je da, prema pravilima, vreme u kom uzorak mora da bude dat nije više „momentalno po prijemu notifikacije“ već „60 minuta po završetku meča, što se pomera na 120, ako je u pitanju finale“. Ukratko, Đoković je imao pravo da natera ispektora da čeka“, naveo je ovaj novinar.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar